Sport

2017.03.27. 15:48

Vége: kizárta az MLSZ a Tatabányát az NB III.-ból

Az elmúlt hónapokban nehéz helyzetbe került Tatabánya FC-t kizárta a bajnokságból az MLSZ, miután a Bányász három meccsen nem tudott kiállni a tavaszi szezonban.

K. A./kemma.hu

A Magyar Labdarúgó Szövetség közlése szerint a testület fellebbviteli bizottsága helyben hagyta a fegyelmi bizottság elsőfokú döntését és az első három tavaszi fordulóban történt ki nem állás miatt kizárta a Tatabánya FC-t az NB III további küzdelmeiből.

Mint Molnár Tamástól, a megyei III. osztályban szereplő TFCE (Tatabánya Futball Club Egyesület) elnökétől megtudtuk, a kizárás hivatalossá válása után pénteken sikerült átigazolni a Tatabánya FC azon négy játékosát (Farkas Viktor, Klausz Ádám, Krupánszki Balázs, Soltész Barnabás), akiket a TFCE már korábban is szeretett volna a soraiban tudni. Említett játékosok pályára is léptek a vasárnapi, Császár elleni bajnokin.

A TFCE időközben attól a négy játékosától (Göncz Dávid, Máté Ákos, Tóth Norbert Dániel, Veress Ádám) is megvált, akik pályára léptek volna a Tatabánya FC Sárvár elleni NB III.-as bajnokiján.

– Az elnökség döntése alapján nem vonjuk fegyelmi eljárás alá a játékosokat, de a továbbiakban nem számítuk rájuk. További pályafutásuk elé nem gördítünk akadályt, sok sikert kívánunk nekik – mondta a kemma.hu-nak Molnár Tamás.

Az MLSZ döntése nem volt előzmények nélküli. A téli szünetben már látszott, hogy gondok vannak a nagy múltú klub háza táján. Először a szakmai stáb bontotta fel szerződését, majd lényegében játékosok nélkül maradt a klub. Február közepére már csak két igazolt labdarúgója maradt a csapatnak, amely így nem tudott kiállni a tavaszi szezonnyitón a Gyirmót ellen.

A második mérkőzésre is csak öt játékos utazott el Győrbe, egy hétre rá pedig a hazaiak nem jutottak be a Grosics Gyula Stadionba a Sárvár elleni bajnokira, pedig ekkor már a létszámhiány nem lett volna akadálya a pályára lépésnek, ugyanis a jegyzőkönyvben tíz Bányász-játékos neve szerepelt.

A Tatabánya FC-től nem kívántak nyilatkozni a kizárási ügy kapcsán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!