Sport

2017.02.21. 17:13

Limfer Tibor irányítja továbbra is a kecskédi repülősöket

Limfer Tibor mellett Wágner Imre is elegendő szavazatot kapott, hogy elnökségi tagként folytassa munkáját a kecskédi Old Timer Aero Clubnál.

W. Zs.

Az Old Timer Aero Club repülőtér elmúlt négy évének eredményeit felsoroló, távlati programjait kihirdető, majd a tavalyi év gazdasági beszámolóját értékelő eseményének adott otthont Környe szombaton.

A repülőtér vezetőségi tagjainak négy éves mandátuma lejárt, és emiatt tisztújítással is egybekötött rendezvény volt a művelődési házban. Végül kézfeltartással megválasztották a régi-új elnököt, Limfer Tibort és Wágner Imre is elegendő voksot kapott ahhoz, hogy elnökségi tagként folytassa munkáját a repülőtéren.

– Tavaly hét újonccal gyarapodtunk, mára 85 klubtagunk van a három szakosztályban összesen. Az Old timer 23 tagú, a motoros szakosztályban 39-en vannak – ebből 11 sárkányrepülőn – 23-an pedig a vitorlázó szakosztály tagjait alkotják. Átfedések vannak, ezért alakulnak így a számok – kezdte beszédét Limfer Tibor. Az értekezleten tapssal üdvözölték azokat az aktív tagokat, akik 1947/48-as alakuló időszakból és üdvözölték a tagok között Bagi Ferencet, Gálik Istvánt, Lakatos Lórántot, Matus Attilát, Pólya Balázst, Schmidt Krisztiánt és Turi Tibort.

[caption id="" align="aligncenter" width="650"] A klub népszerűsége továbbra is töretlen (fotó: H. B.)
[/caption]

Az elnök kiemelte, a pilóták örömmel csatlakoztak több megyei és országos programhoz, mint például a modellező versenyhez, a megyei diáksport futóversenyhez,  és családi napoknak is szívesen ad helyet a repülőtér. Továbbra sincs semmi akadálya az immáron hagyományosnak mondható vitorlás tábornak sem.

Limfer Tibor eredményekről is beszámolt: a négy éves periódusban csaknem 982 órát repültek a klub gépei, 2480 felszállással. A sétarepülésre és fotózásra is használt Moran MS 893 E típus például több felkészítésen is átesett emellett több mint 146 órát repült, 665 felszállással.

A repülőtér bevételei egyébként tavaly meghaladták a kiadásokat a gazdaságos működésnek köszönhetően. Az elmúlt négy éves időszakban több mint 58 millió forint szerepelt a bevételi oldalon, csaknem 56 millió forintos költséggel. Így az eltelt időszakot 2,7 millió forintos gazdálkodási pozitívummal zárják.

Bársony László klubtag, levezető elnök felügyelte a szavazás mentét. Bognár Lajos, Gálicz Béla, Gróf Zoltán és Wágner Imre kapott bizalmat elnökségi tagként, Ballabás László és Tatár Gyula póttagok mellett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!