Sport

2016.11.12. 16:42

Hernádin semmi sem múlt

A tatai Hernádi László sikerrel zárta a 2016-os autós szezon. A Szlalom Közép-európai sorozatban, annak dacára, hogy a 8 futamból csak haton tudott részt venni, összetettben a dobogó második fokára állhatott.

P. J.

Llegnagyobb riválisa, az osztrák Alfred Fries a távoli szerbiai és dél-olaszországi futamokon is rajthoz állt. Holott Hernádi abból a 6 futamból, amikor anyagi lehetőségei „engedték” az indulást, ötször Fries-t is legyőzte. Ennek fényében még szebben csillog László ezüstérme.
A szintén 8 futamból álló Hegyi Európa Kupában szintén 6 versenyen vehetett rész Hernádi László. Itt is bravúrosan szerepelt, hiszen összetettben, a második helyezés megszerzése szintén remek produkciónak számít.

Az idén a kiváló tatai pilótának a Hegyi Közép-Európai Zóna sorozaton sem jutott sok lehetősége a versenyzésre. A 12 futamos viadalon csak három alkalommal képviselhette a tatai színeket. Így – hosszú idő után –, ám érthető módon, nem ért fel a dobogóra.

A szerény anyagi lehetőségek függvényében azért elmondható, hogy Hernádi László sikeres évet zárt, és így megnyugvással várhatja a kategóriák díjkiosztóit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!