Sport

2016.08.01. 13:17

Sporttelepet neveznek el Hajnal Tamásról

A nyergesújfalui Búzás-hegy alatt található komplexum a városban született futballista nevét kapja.

F. K.

Az önkormányzati képviselő-testület, Mihelik Magdolna polgármester előterjesztését megvitatva, a városvezető határozati javaslatát nyolc igennel támogató szavazattal, egy tartózkodó vokssal, nem nélkül, névadásról döntött. A határozat alapján a Búzás-hegy alatti, halastavak melletti városi sporttelep a jövőben a település szülöttje, jelenleg az NB I-es Ferencváros játékoskeretéhez tartozó, sokszoros válogatott  labdarúgó, Hajnal Tamás nevét viseli majd.

Az önkormányzati tulajdonú, a Nyergesújfalu Sportegyesület használatában lévő, a Tó utca végétől gyalogos szusszanásnyi távolságban kialakított sportcentrum az elmúlt időszakban jelentős fejlesztések eredményeként folyamatosan – figyelemre méltó ütemben – korszerűsödött.

Mihelik Magdolna képviselő-testületi előterjesztésében jelezte, a sportlétesítmény a társasági adótörvénynek, a támogatóknak, az egyesület agilis vezetőinek köszönhetően elért egy olyan strukturális színvonalat, amely méltóvá teszi arra, hogy más városi intézményekhez hasonlóan nevet kapjon. Az önkormányzati elképzelések szerint, a névadó ünnepséget a város egybeköti a sporttelep további fejlesztési elképzeléseit célzó beruházások befejezését köszöntő eseménnyel. Mindez a naptárban egy 2017 nyarára, legkésőbb egy 2018 nyarára beiktatható Hajnal Tamás névadót jelent.

Addig a helyiek szerint Tomi még sokszor pályára lép a Fradiban – és talán még a válogatottban is. Eddig bajnok, kétszeres Magyar Kupa-győztes a Fradival, kétszeres Magyar Aranylabda-díjas.

Ezek is érdekelhetik