Sport

2016.01.26. 12:29

Komáromiak a Jövő Bajnokai programban

A Komáromi Úszóklub SE négy sportolója is meghívót kapott a Jövő Bajnokai tehetséggondozó programba. A válogatások után jelenleg Máté Eszter és Szabó Dávid maradhatott bent, újabb tagként pedig Gálik Krisztián, illetve Nagy Nikoletta jutott be.

V.T.P.

 A Komáromi Úszóklub SE-ből először, a program indulásakor Orbán Gréta kapott meghívót a keretbe, majd a következő évben Máté Eszter, Szabó Dávid és Fábián Viktória is bekerült. A Magyar Úszó Szövetség 2013-ban indította el a Jövő Bajnokai elnevezésű kezdeményezést, hogy hazánk legtehetségesebb 10 éves korú úszóit felkutassa és támogassa fejlődésüket. Ennek célja, hogy közülük minél többen kerülhessenek be először a korosztályos, majd később a felnőtt válogatottba, hogy ők képviselhessék Magyarországot a nemzetközi úszóversenyeken.



A tehetséggondozó program hét régióban zajlik, a regionális keret létszáma szigorúan kötött, amelybe kizárólag a válogatást megelőző év versenyeredményei és a klubedzők értékelése alapján lehet bekerülni. A kiválasztást az adott régió munkáját irányító edző és a Magyar Úszó Szövetség szakfelügyelője végzi el. A program résztvevőinek minden hónapban felmérő edzésen kell részt venni, ahol egyrészt 200 méteres vegyesúszásban és egy választott úszásnem 100 méteres, vagy 50 méteres távján kell tesztet úszni, másrészt a régió legjobb úszóinak egy közös, nehéz edzésen kell megmérkőzni egymással.

A foglalkozásokon lehetőség van a régió klub edzőitől is tanulni, illetve a régiót támogató világhírű magyar úszóbajnokokkal találkozni. A régiós edzést minden évben egy alkalommal meglátogatja a válogatott, illetve az utánpótlás-válogatott szövetségi kapitánya is, akik tanácsokkal látják el a fiatal úszókat. A keretben 10-12 éves korban lehet szerepelni, minden évben van frissítés és csak a legjobban teljesítők maradhatnak bent. 13 éves kortól a legkiemelkedőbb úszók meghívást kapnak a korosztályos válogatottba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!