Sport

2015.11.20. 08:11

Az Esztergomi Vitézek a Magyar Kupa elnyeréséért utazik Szegedre

Ezúttal is eseménydús hétvége vár megyénk csapataira. A dági röplabdások a Szolnok ellen köszörülnék ki a Kazincbarcika elleni csorbát, míg a tatai kézisek a Balatonfüred fiataljai ellen próbálnak feljebb lépni a tabellán.

24Óra összeállítás

A női kosarasok nehéz erőpróbák előtt állnak, a Tatabánya a hozzá hasonlóan veretlen TFSE csapatával küzd az első hely megszerzéséért, míg a Tata a középmezőnyhöz tartozó BEAC vendége lesz. Az esztergomi rögbisek Magyar Kupa-mérkőzéseket vív Szegeden.



Röplabda, NB I., férfi, 9. forduló
Dág KSE–Szolnok

Dág, szombat 16 óra.
A Kazincbarcika elleni vereség után mindenképpen javítani szeretne Szauter Ferenc csapata a bajnokságban, amire jó esélyt kínál a Szolnok elleni összecsapás. A Tisza-partiak fiatal, tehetséges csapattal rendelkeznek, de két utánpótlás-válogatott játékos is elhagyta őket, így Szauter Péter, a dágiak játékosa szerint kötelező megszerezniük a három pontot a holnap délutáni mérkőzésen. A találkozó jó esélyt kínál arra is, hogy ezúttal mindenki játéklehetőséghez jusson a csapatban.

Kézilabda, NB I. B., Nyugati csoport, férfi, 10. forduló
Tatai AC–Balatonfüred U23

Tata, vasárnap 17 óra.
A tabella negyedik helyén álló Balatonfüred U23 gárdáját fogadja a Tatai AC a pontvadászat 10. fordulójában. Mint Radnai Nándortól, a hazaiak technikai vezetőjétől megtudtuk, az esélyeket nagyban befolyásolja az, hogy kik játszanak vissza a Füred NB I-es csapatától. Hozzátette: hazai pályán azonban csak a győzelem lehet az elfogadható. A mezőny szorosságát egyébként jól mutatja, hogy a tatiak csak a hetedik helyen állnak a bajnokságban, ám egy győzelemmel megelőzhetik riválisukat. A TAC-nak nincs sérült és beteg játékosa sem, sőt, elvileg a két Tatabányán is játszó kézilabdázó, Vaskó Péter és Juhász Ádám is Sibalin Jakab rendelkezésére állhat.

Kosárlabda, amatőr női NB I., Nyugati csoport, 6. forduló
ELTE BEAC-Újbuda–Tatai SE

Budapest, vasárnap 16 óra.
Nem vár könnyű feladat a sereghajtó Tatára a bajnokság 6. fordulójában: a középmezőnyben elhelyezkedő BEAC-hoz látogat. Szabó Judit vezetőedző ettől függetlenül nem látja borúsan az esélyeket. – Amennyiben a fővárosiaknál nem lesznek NB I-es visszajátszók, akármi is kisülhet a mérkőzésből. Ellenkező esetben azonban a tisztes helytállás lehet a cél – fogalmazott. A tataiaknál mindenki hadra fogható – legalábbis az a kevés játékos, aki a keretet alkotja... Mint kiderült ugyanis, a közelmúltban beharangozott két kölcsönjátékos mégsem érkezik a csapathoz, a kispad így továbbra is meglehetősen rövid.

TFSE–Tatabányai KC
Budapest, vasárnap 18 óra.

Hamisítatlan rangadót játszanak a tatabányaiak: a fővárosban ugyanis két százszázalékos gárda csap össze egymással. – Öt forduló elteltével világosan látni: valószínűleg a TFSE és mi küzdünk majd a bajnoki címért – fogalmazott Mózes Emil, a tatabányaiak szakosztályvezetője. Az előjelek nem a legkedvezőbbek: a legutóbbi mérkőzésen megsérült az irányító Szamosi Rita, rá legalább egy hónapig nem számíthat a szakmai stáb. Fekete Anett pedig sérüléséből lábadozik, valószínűleg ő sem lép majd pályára. Ennek tükrében – mondta Mózes Emil – a több korábbi NB I-es játékost is soraiban tudó pestiek tűnnek esélyesebbnek.

Rögbi, Magyar Kupa
Szeged, szombat, 10 óra
Az Esztergomi Vitézek holnap Szegeden, a Magyar Kupa küzdelmeiben próbál szerencsét, amelyet tornarendszerben szerveznek. A hat résztvevőt két, háromcsapatos csoportba osztották, a Vitézek ellenfelei a Szeged és a másodosztályú Székesfehérvár lesznek. A másik trióban a Budapest Exiles, a Kecskemét és a Százhalombatta kapott helyet. A kétszer tizenöt perces csoportmérkőzések után helyosztókat rendeznek, a két csoportelső küzd meg a végső győzelemért, a második helyezettek a harmadik helyért, a harmadikak pedig az ötödikért játszanak majd. Koller József, a csapat egyik vezetője szerint ezúttal is számítanak a fiatalabb játékosokra, akik az ősz folyamán bizonyították, hogy helyük van a csapatban. A cél természetesen a kupa elhódítása, bár ezúttal az is fontos szerepet játszik majd, hogy a játékosok elkerüljék az esetleges sérüléseket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!