Sport

2013.05.31. 11:01

Akár bajnok is lehet a Dorog

Ha a Dorogi FC nyer szombaton a Sárvár ellen, a bányászváros együttese a labdarúgó NB III. Bakony-csoportja élén végez.

K. L./P. J.

Labdarúgás
NB II., Nyugati csoport, 29. forduló
FC Tatabánya–Gyirmót
Tatabánya, Grosics Gyula Stadion, szombat 18 óra.
Megyeszékhelyünk csapata a minimális célját teljesítette, vagyis osztályozót játszhat majd az NB II-es tagságért. A hatodik helyen tanyázó Bányásznak van még esélye arra is, hogy anélkül is bennmaradjon. De ehhez arra lenne szükség, hogy az ötödik helyen álló Ajka ne győzze le a 14. helyezett Győri ETO második csapatát. A gyirmótiak harmadik helye biztosnak látszik, szerencsés esetben még ezüstérmes is lehet.

NB III., Bakony-csoport, 26. forduló
Dorogi FC–Sárvár
Dorog, szombat 17 óra.
A dorogiak két pont előnnyel állnak a tabella élén. Mindenképpen nyerniük kell ahhoz, hogy megszerezzék az aranyérmet. Az egy pont azért nem elegendő, mert az Andráshida vélhetően legyőzi a 11. helyen álló Nagykanizsát, így pontazonosság esetén több nyert meccsel a Zala megyeiek végeznének az első helyen.

Mór–Komárom
Mór, szombat 17 óra.
A sereghajtó az utolsó előtti helyen álló csapathoz látogat. A komáromiak szépen szeretnének búcsúzni az NB III.-tól.

Duna-csoport, 29. forduló
Sárisáp-TASK–Jászapáti
Sársiáp, szombat 17 óra.
A hetedik helyezett sárisápiak a negyedik helyen álló csapatot fogadják. A mieink nem tudnak előrébb lépni a tabellán, így felszabadultan focizhatnak.

Fejér megyei regionális bajnokság, női, 25. forduló
Amazonok–Környe SE
Tatabánya, Erőmű-pálya, szombat 15 óra.
Ha a tatabányaiak nyernek, már bajnokok. Ha a tavalyi bajnok Környe hazaviszi a három pontot, az utolsó fordulóra is maradnak izgalmak.

Vízilabda
OB I. B, 1-6. helyért, 6. forduló
Hegyvidék-Ybl WPC–TVSE
Budapest, Sportmax, szombat 19.30 óra.
Komplett csapattal nem esélytelen a Tatabánya a fővárosban sem, holott hazai medencében egy góllal alulmaradt a főiskolásokkal szemben. De most egy Ofner Dániellel jobbak lesznek a vízművesek. Zantleitner Tamás, a TVSE játékos-edzője szólt arról is, az Ybl kifejezetten rapszodikus csapat, és nem lehet tudni, hogy a hétvégén éppen melyik arcukat mutatják. Minden esetre kemény csatára van kilátás, és azért reménykedni lehet a vendégsikerben.

Teke
Egyéni ob-selejtező, női
Székesfehérvár, szombat 9 óra.
A területi vagy Nyugat-magyarországi bajnokság néven is emlegetett selejtezőben 32-en állnak rajthoz és a 11 legjobb eredményt elért tekéző a bajnoki döntőbe jut. Nagyon erős mezőnyre lehet számítani, mivel az Ausztriában profiskodó magyar játékosok is itt lépnek pályára. A Tatabányai SC hatan – Voga, Povedákné, Nagyné, Soltészné, Ficsorné és Eigner – képviselik. A serdülők és az ifjúsági korúak hasonló viadalára négy TSC-s – Soltész, Bodó, Szabó T. és Hufnágel – utaznak Répcelakra.

Darts
Steel I. osztályú csapatbajnokság
Budapest, Pólus Center, szombat 10 óra.
A tatabányai Sport Hotel DC az alapszakasz hetedik helyét szerezte meg, így a hatodikkal, a békéscsabai Szünet DC-vel játszik először. Győzelmük esetén az 5. helyért dobálhatnak. Amennyiben vereséget szenvednének megyeszékhelyünk dartsosai, úgy búcsút inthetnek az élvonaltól. A csapat tagjai: Szuszai, Perle, Fábián, Baktai, Sárai, Schulmann.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!