Sport

2012.05.04. 16:03

Hétvégi meccsajánló

Ismét izgalmas mérkőzések elé nézhetünk a hétvégén. Szurkoljunk együtt a kedvenceinknek!

Kemma.hu

Atlétika
Az idén 21. alkalommal rendezi meg a Sprint Futóklub megyeszékhelyünkön a Panoráma-futást. Nevezni a volt Fellner Jakab-szakiskolában (Pilinszky János u. 3.) lehet vasárnap 12 órától. Itt lesz a rajt és a cél is. Az 5,4 valamint a 13,2 kilométeres távra nevezők 14 órakor indulnak. 10 éves korig lehet jelentkezni a 200 méteres versenyre is, a gyerekek 13 órakor rajtolnak. Az eredményhirdetést várhatóan 15.30 órakor tartják. Öltözésre, tusolásra az iskolában lesz lehetőség.

Szenior dobógála
Tatabánya, Széchenyi-sportpálya, vasárnap 10 óra.
A Tatabányai Városi Szabadidő Sportszövetség rendezésében a Vlll. Tatabányai Szenior dobógála Felsőgallán lesz, amely egyben korosztályos országos bajnokság is. A női- és férfi versenyzők diszkosz- és kalapácsvetésben, igmándi kalapácsvetésben mérik össze tudásukat. Emellett látványos dobóbemutatóra készülnek Magyarország erősemberei is.

Kézilabda
Budapest Bank Férfiliga, 5-8. helyért, 4. mérkőzés
FTC-PLER – Tatabánya Carbonex KC
Pestszentlőrinc, szombat: 18 óra.
Itthon sima, tizenhárom gólos győzelmet arattak a kék-fehérek a fővárosi zöld-fehérek ellen. Ezzel a sikerükkel, ebben az évben négy meccsből, négyszer fektették két vállra a tatabányaiak budapesti riválisukat. De minden mérkőzés más és más – tudtuk meg Debre Viktortól, a vendégek szakvezetőjétől.
– Úgy gondolom, mivel az FTC-PLER-nek ez az utolsó alkalom, hogy ebben a szezonban legyőzzön bennünket, mindent elkövet majd a siker érdekében – emelte ki a tatabányaiak vezetőedzője.

– Bizonyára, hazai környezetben nagyobb erőket tudnak megmozgatni annak érdekében, hogy nyerjenek. Mi viszont úgy tervezzük, amennyiben behúzzuk Lőrincen a két pontot, gyakorlatilag megszereztük az ötödik helyet. Eddig a rájátszásban jól szerepeltünk, hiszen három összecsapáson, háromszor nyertünk, és ebből két meccset idegenben vívtunk meg eredményesen. Most is egy „megnyugtató” győzelemre vágyok. Úgy tűnik, együtt vagyunk, mindenki teszi a dolgát.

A Tatabánya komplett csapattal utazik a Fradi elleni derbire, hiszen sérült nincs, hiányzó nem lesz.

Rájátszás a 9-12. helyért, 4. mérkőzés
Tatai HAC – Orosháza-Alexandra KK
Tatabánya, Földi Imre Sportcsarnok, szombat: 18 óra.

Kemény, izgalmas meccset vívott az Alföldön néhány a múlt héten a Tata. Sokáig kifejezetten jól tartották magukat Kanyó Antal vezetőedző tanítványai. A hétvégén sem lehet más a céljuk a vendéglátóknak.

– Az a hét-nyolc ember, aki szinte az egész bajnokságot végigjátszotta fizikailag, de inkább mentálisan kezd elfáradni. Az izmok még engedelmeskednek, ám sok minden fejben dől el – emelte ki a THAC szakvezetője. – Ez a szerda-szombat ritmusban rendezett helyosztó-sorozat megviseli a társaságot, hiszen a csapat tagjainak többsége munka mellett áll az együttes rendelkezésére. Azt viszont tudjuk, hogy az élvonal nem igazán erről szól... nekünk nem lehet más a célunk, minthogy a jövőt építsük, ebben rejlik az előrelépésünk lehetősége. Bízom a fiúkban, és abban, hogy szoros nagy küzdelemre késztetjük mai ellenfelünket. Magam is kíváncsian várom, mennyi maradt még a fiúkban. Mivel öt-hat meghatározó játékos távozott, illetve sérült frissítésre éppen akkor nem futja, amikor a találkozó menete, tempója ezt követelné. Emellett nincs már igazi vezéregyéniségünk, aki a kritikus periódusokban összekapná a gárdát. Ennek dacára, mindent elkövetünk a siker érdekében.
A tataiaknál Kanyó Balázs fájlalja a térdét, de erről a meccsről nem hiányozhat.

NB II., Észak, női, 20. forduló: vasárnap 14 óra: Budakalászi SC – Dorogi ESE. 15 óra: Komáromi AC – Dunavarsányi TE, Tatabányai SC – Kinizsi TTK.
Északnyugat, férfi, 21. forduló: szombat 17 óra: Komáromi AC – MAFC-ASI DSE. 18 óra: Dorogi ESE – Solymári SC, Ercsi SE – Ácsi Kinizsi.

Megyei bajnokság, női, 17. forduló: szombat 16 óra: Lábatlani Egyetértés – Tarján SE. Vasárnap 11 óra: Tatai HAC – Környe SE. 15 óra: Bábolna SE – Ácsi Kinizsi. 19 óra: Tatabányai SC II. – Kisbér KC.
Férfi, 17. forduló: vasárnap 10 óra: Környe SE – Lábatlani Egyetértés. 11 óra: Komáromi AC II. – Kisbér KC. 12.30 óra: Baj KSE – Tarján SE.

Labdarúgás
NB II., férfi – 26. forduló
Paksi FC II. – Duna FC Tatabánya
Paks, vasárnap 17.30 óra.
A hatodik helyezett tatabányaiak a mérkőzés esélyesei. A Tolna megyeiek a 12. helyről várják az összecsapást.

NB III., férfi – 24. forduló
szombat 17 óra: III. kerületi TVE – Dorogi FC, Sárisáp-TASK – Budafok.
Sikér megyei I. osztály, 24. forduló: Kecskéd – Komárom, Lábatlan – Környe, Tát – Tardos, Ete – Bana, Ács – Esztergom, Zsámbék – Tokod, Vértesszőlős – Zoltek SE Nyergesújfalu, Bábolna – Oroszlány.
Atlasz Geodézia megyei II. osztály, 24. forduló: Gyermely-Szomor – Vértessomló, Bakonyszombathely – Kömlőd, Kesztölc – Nagyigmánd, Piliscsév – Naszály, Várgesztes – Bokod, Dunaszentmiklós – Ászár, Koppánymonostor – Süttő, Kocs – TABAK Tokodaltáró.
Mészáros&Mészáros megyei III. osztály, Déli csoport, 22. forduló: Szend – Bakonysárkány, Kisigmánd – Császár, Tárkány – Mocsa, Súr – Csém, Réde – Szák, Dad – Kerékteleki. Szabadnapos: Kisbér.
Tartalék, 16. forduló: Csém II. – Császár II., Mocsa II. – Kisigmánd II., Dad II. – Kisbér II.
Északi csoport, 22. forduló: Vértestolna – Dunaalmás, Almásfüzitő – Annavölgy, Szárliget – Baj, Sárisáp – Szomód, Felsőgalla – Bajót, Csolnok – Héreg. Szabadnapos: Bajna.
Tartalék, 22. forduló: Epöl-Máriahalom – Annavölgy II., Szárliget II. – Baj II., Sárisáp II. – Szomód II.
A megyei bajnokságokban a felnőttek mérkőzései 17.30 órakor kezdődnek, az U19-esek és a tartalékok összecsapásain 15.30 órakor indul útjára a labda.

Sárisáp-TASK – Budafok
Tatabánya, szombat 17 óra.
A mieink az elmúlt játéknapon elhozták a három pontot Soroksárról. A nyolcadik helyezett Sárisáp-TASK a 13. helyen tanyázó Budafok ellen is győzni szeretne.

Közép-magyarországi regionális szűkített nagypályás bajnokság, női – 24. forduló: szombat 14 óra: Tatabányai Amazonok SE – Kormányőr SE (Erőmű-pálya).

Fejér megyei keresztpályás regionális bajnokság, női – 15. forduló: szombat 15 óra: Környe SE – Mór. Vasárnap 10 óra: Kajászó – Komáromi Fortuna SE.

Vízilabda
OB I., férfi – rájátszás a 9. helyért, 1. mérkőzés
ASI Vasas – Tatabányai Vízmű SE
Budapest, szombat 10.30 óra.
A helyosztókat, mivel valójában a 9-16. helyért zajlanak, és a győztesek léphetnek előre, kuparendszerben rendezik. Két meccs alapján dől el a továbbjutás sorsa. A vízművesekre ismét nehéz feladat, és egy lendületes, fiatal együttes vár. Elképzelhető, hogy a házigazdáknál az élvonalbeli bajnok „nagy” Vasasból is szerepelnek pólósok, ez csak tovább növelheti a vendégek gondjait. Zantleitner Tamás, a TVSE játékos-edzője elmondta, akkor van esélyük jó eredményre, ha sikerül a piros-kékek lendületét megfékezniük. Offner a közelmúltban ugyan betegeskedett, de a hétvégén már vízbe szállhat.

OB II., férfi – 8. forduló
Tatabányai VSE – Dunaújvárosi FVE
Dunaújváros, szombat 11.15 óra.
Ugyan rangadót vív a két csapat egymással, hiszen a listavezető tatabányaiak a csoport harmadik újvárosiakkal találkoznak, ám a vendégek már a mérkőzés eredményétől függetlenül a csoport élén végeztek, és ott vannak a hatos döntőben. Így „csak” presztízs csatára van kilátás.

Röplabda
NB I., női – rájátszás a 9-13. helyért.
BITT Kaposvár – Tatabányai Volán SE
Kaposvár, vasárnap 16 óra.
Jövőre már az NB II-ben szerepelnek a  közlekedésiek. Így az utolsó élvonalbeli találkozójukon a tisztes helytállás abszolút elvárható. A sérülések, ballagások miatt azonban – valószínűleg – a záró fordulóban meglehetősen hézagos lesz Tálosné Rozsinszki Rita vezetőedző játékoskerete.

Teke
Nyugat-magyarországi felnőtt női egyéni bajnokság
Tatabánya, szombat 9 óra.
Az új tekecsarnok először ad otthont ilyen rangos eseménynek. A házigazda Tatabányai SC-t öten képviselik a megmérettetésen. Közülük négyen – Nagyné, Povedákné, Voga és Eigner – 9 órakor lépnek pályára, míg Soltészné 11 órától gurít. A 36 induló közül 12-en az országos fináléba jut.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!