Sport

2011.11.17. 09:56

Farkas legalább tizenötször szeretne gólt rúgni

A Duna FC Tatabánya csatára, Farkas János mesterhármassal búcsúzott a Kaposvölgye elleni meccsen a kék-fehérektől az előző szezon végén, majd Siófokon folytatta pályafutását. A nyáron azonban mégis úgy döntött, itt a helye a Bányásznál.

Hamurger Kinga

Az NB II. Nyugati csoportjában szereplő Duna FC Tatabánya eredményeit, sikereit és kudarcait hétről hétre, az őszi bajnoki rajttól kezdve figyelemmel követik a futballbarátok. A kék-fehérek játékosait viszont csak az összeállításból ismerjük, éppen ezért a kemma.hu és a 24 Óra minden héten bemutat egy-egy labdarúgót, mit is gondol a csapatról, saját produkciójáról, terveiről. Ezúttal a Tatabánya egyik csatára, Farkas János következik, aki rövid siófoki kitérőt követően újra a Bányász együttesét erősíti. A támadó többek között arról mesélt, Jaksival, a Tatabánya sportigazgatójával megegyezett, minimum tizenöt gólt szerez ebben a szezonban.

– A Tatabánya együttesét erősítette 2009-től, most a szezon végén azonban az NB I-es Siófokhoz igazolt. Miért döntött mégis úgy, hogy rövid kitérő után mégis itt folytatja pályafutását?
– Ennek több oka és előzménye is volt, ugyanis köztudott, hogy tavaly ősztől kezdve már nagyon súlyos anyagi gondokkal küzdött a klub, csak hitegettek minket, ami a juttatásainkat illette. A másik indok az, hogy mindenképpen szerettem volna megmutatni magam az élvonalban. Rövid kitérőre sikeredett a "kirándulás" sajnos, hiszen nem gondoltam volna, hogy egy ilyen edző, Horváth Károly keze alá kerülök, aki véleményem szerint egyáltalán nem ért a focihoz. Az első három fordulóban kaptam lehetőséget, majd közölte, nem jönnek a gólok, így igazolt még két csatárt rajtam kívül. Nem volt elképzelés, taktika a csapatnál, így úgy döntöttünk, közös megegyezéssel elenged.
A Gyirmót, és a Tatabánya együttese is érdeklődött irántam, így aztán a régi-új csapatomban gyárthatom a gólokat.

– Miként fogadták a csapattársak?
– Nagyon jó érzés volt, hogy vártak a fiúk, bár eléggé kicserélődött a gárda. Az is adott egy löketet, hogy ahogy visszakerültem, a harmadik fordulóban pályára léphettem, a Budaörssel játszottunk, és sikerült fejelnem egy gólt, ami igazán jól jött. Innen pedig a 2010/2011-es szezon végén egészen szépen, mesterhármassal búcsúztam a Kaposvölgye elleni mérkőzésen.

– Előfordult többször is, hogy mesterhármast rúgott?
– Amikor Budakalászon fociztam, akkor mester ötösöm is volt, és a Veszprémmel csaptunk össze. Az előző idény vége felé elég szépen termeltem itt a gólokat, tizenöt találatom szereztem, az utolsó öt meccsen lőttem tíz gólt, jelenleg most hatnál tartok. Jaksival (Jakab János, a Tatabánya sportigazgatója, a szerk.) megbeszéltük, hogy a tizenöttel kiegyezne, én meg rávágtam, hogy húsz felé szeretném feltornázni ezt a számot.

– Milyen "plusz" kellene ahhoz Tatabányán, hogy az NB I-ben szerepeljen a csapat?
– Lényeges, hogy megfelelő legyen a hangulat, az összetartás közöttünk, mert ezen is sok múlik, igyekszünk minél többet együtt lenni. Szerintem itt minden adott, ami kell egy élvonalbeli alakulatnál, akár az edzői stáb, akár a csapat összetétele. Bár igazság szerint egyet mégis hiányolok, mégpedig sokszor a szurkolók bíztatását érzem kevésnek. Jobb lenne, ha minél hangosabban buzdítanának, ha pedig nem úgy jön ki a lépés, és néha nem jönnek az eredmények, akkor pedig ne gúnyolják a csapatot. Ilyenkor inkább arra lenne szükségünk, hogy űzzenek, hajtsanak, ösztökéljenek minket. Ha megnézzük a nagy, külföldi csapatokat, akkor láthatjuk, mekkora szurkolótábor van mögöttük, és ez nagy szó.

– A labdarúgás mellett van-e valamilyen hobbija?
– Nekem csak a futball van, ez a munkám, és a hobbim. Nem szívesen ülök a számítógép előtt, ha van egy kis szabadidőm, akkor is leugrunk a srácokkal lábteniszezi, vagy a kispályás labdarúgás is terítékre kerül néhanapján.

NÉVJEGY

Farkas János

Született: 1984. 01. 01.

Poszt: csatár

Pályafutása: Jászapáti: 1989-1995

Kunhegyes: 1995-2004

Budakalász: 2004-2006

Felcsút: 2006-2007

Budaörs: 2007-2009

FC Tatabánya: 2009-2011

NB I., Siófok: 2011 nyár

Duna FC Tatabánya- jelenleg is

Született: 1984. 01. 01.

Poszt: csatár

Pályafutása: Jászapáti: 1989-1995

Kunhegyes: 1995-2004

Budakalász: 2004-2006

Felcsút: 2006-2007

Budaörs: 2007-2009

FC Tatabánya: 2009-2011

NB I., Siófok: 2011 nyár

Duna FC Tatabánya- jelenleg is -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!