Sport

2011.10.05. 08:26

Sitku Illés, mindenki Bélája

Sitku Illés a nyáron igazolt a Duna FC Tatabánya csapatához. Eddigi tapasztalatairól kérdeztük a gólerős játékost.

Hamburger Kinga

 A tatabányai focicsapat rutinos támadója, Sitku Illés bajnoki arany- és ezüstérmet is szerzett, de Magyar Kupa győztesnek is mondhatja magát. A Videotontól érkezett kölcsönbe az Újpesthez, nyától pedig nálunk folytatta pályafutását.

– Mit tapasztalt, mit látott eddig új csapatánál, a Tatabányánál?
– Bár még kevés idő volt az összeszokásra, remekül érzem itt magam. Persze közrejátszik az is mindebben, hogy a focisták jelentős részét már ismertem. Farkas Viktorral pedig régebbi a kapcsolatunk, mert együtt is játszottunk. Nagyon jó rajtot vettünk az őszi idényben, az első négy meccset behúztuk, de sajnos az elmúlt két fordulóban botlottunk, javítani azonban van még időnk. Ami a magam teljesítményét illeti: nem vagyok túlságosan elégedett, bár három gól lőttem eddig. Maximalista vagyok, még többet bele kell adnom. Voltak emlékezetes pillanataim pályafutásom során, például a kupagyőzelem, és a bajnoki ezüst a Videotonnal, de most minden erőmmel azon vagyok, hogy a Bányászban folytassam a gólgyártást.   

– Egy plusz egy éves szerződést kötött. Milyen terveket szövöget nálunk?
– Az első hat hely egyikét céloztuk meg, de jó lenne a dobogó valamelyik fokán végezni. Szeretek ezzel a szakmai stábbal dolgozni, kemények, de játékoscentrikusak, Vincze Pilut például jól ismertem a Puskás Ferenc Akadémiáról, és Pécsen egy csapatban rúgtuk a labdát.  

Névjegy

Sitku Illés

Született: 1978. 02. 05.

Poszt: csatár

Becenév: Béla

Pályafutás:

1997-1998: Ferencváros

2003-2004: Siófok

2004-2005: Debreceni VSC

2005-2011: Videoton

2010-2011: Újpest FC

2011- FC Tatabánya

Válogatottság: 1

– Sokan csak Bélának hívják. Miért?
 – Akkor kaptam ezt a becenevet, amikor a Ferencvárosban játszottam. Ott mondták nekem állandóan, hogy legalább nekünk is van egy Illés Bélánk. Ez igencsak megtisztelő volt, hiszen a kilencvenes évek legeredményesebb magyar futballistájáról van szó. Ez a név azóta is rajtam maradt, még a Tatabányánál is vannak néhányan, akik így szólítanak.

[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Illésre a Fradinál ragadt a Béla név (Fotó: P. V.)
[/caption]

– Ha éppen nem a pályán kell bizonyítania, akkor mivel tölti a szabadidejét?
– Nem itt lakom, csapattársammal Damir Milanoviccsal járunk minden nap Székesfehérvárról, úgyhogy nincs túl sok szabadidőm. Ha úgy adódik, szívesen ülök motorra, de most egy kis csöppség köti le minden energiámat, ugyanis kisfiam hét hónapos, vele pedig sokat kell foglalkozni.

Született: 1978. 02. 05.

Poszt: csatár

Becenév: Béla

Pályafutás:

1997-1998: Ferencváros

2003-2004: Siófok

2004-2005: Debreceni VSC

2005-2011: Videoton

2010-2011: Újpest FC

2011- FC Tatabánya

Válogatottság: 1 Illésre a Fradinál ragadt a Béla név (Fotó: P. V.) -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!