Sport

2011.10.13. 10:12

Megyesi, a bravúros ballábas

A tatabányai születésű focistát, Megyesi Lászlót tartják a NB II-es mezőny legjobb bal lábasának. A rutinos játékos szerint jó rajtot vettek az idén a kék-fehérekkel, reméli, a kisebb hullámvölgy után újra beindul a gépezet.

Hamburger Kinga

A rutinos futballista pályafutását szülővárosában kezdte, jó néhány évig játszott más klubokban, azonban mindig visszavágyódott Tatabányára, és 2009 óta újra a Bányász együttesét erősíti.

– Azt tartják, hogy a legveszélyesebb bal lába van az NB II-es mezőnyben. Ön is így gondolja?
– Általában, ahogy beszélgetek a kapusokkal, az edzőkkel, az ellenfelekkel, ők szokták ezt emlegetni. Meg is jegyzik, belőlem így külön készülnek, ez nagyon megtisztelő. Igyekeznek riválisaink, hogy ne szabálytalankodjanak túl sokat a büntetőterület környékén, mert tudják, hogy a szabadrúgás veszélyes lehet.

[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Nyaral a Megyesi család
[/caption]

– Tavaly augusztus végén Achilles-ínszakadást szenvedett. Nem gondolta akkor, hogy itt a vége sportolói pályafutásának?
– Akkor sok minden futott át az agyamon, de hamar észhez tértem, és úgy gondoltam, korai lenne abbahagyni. Szerencsére a felépülés is elég gyorsan és könnyen ment. Eredetileg hat hónapot mondtak az orvosok, de négy és fél hónap múlva már edzőmeccset játszottam. A nyáron egy plusz egy éves szerződést kötöttünk a klubbal, aztán, hogy a plusz egy életbe lép-e, a szakmai stáb dönti el április végéig. 

Névjegy

Megyesi László

Született: 1977. május 2.

Poszt: bal oldali védő

FC Tatabánya: 1995–1997

Komáromi FC: 1997–2000

BKV Előre: 2000–2002

Békéscsaba: 2002–2004

FC Tatabánya 2004–2008

Pécsi MFC: 2008., fél év

FC Tatabánya: 2009- jelenleg is

– A házi góllövőlista második helyén áll, eddig kétszer talált a hálóba. Mi a cél? Mennyivel lenne elégedett az idény végén?
– Sajnos ki kellett hagynom néhány mérkőzést, a műtött térdem megrándult a harmadik fordulóban. De most már rendbe jött. A gólpasszok mellett a nyolc-tíz gólnak meg kell lennie. A 2009-2010-es szezonban, amely nekem teljes volt a sérülés előtt, tizenkét gólpasszt adtam és akkor nyolc találatig jutottam. Nagyon jó rajtot vettünk az idén a csapattal, majd jött egy hullámvölgy, de remélem újra beindul a gépezet, és én is kellőképpen hozzá tudok járulni a sikerekhez.

– Kit tart vagy tartott példaképének?
– Sosem volt, ha csak egy játékosra akarjuk leszűkíteni. De akiknek én gyerekként szedtem a labdát, a régi Bányász tagjai, rájuk mindig is felnéztem, akik most a vezetőink. Ez az egész csapat meghatározó volt sokunk életében, de nemcsak nekem, hiszen igazi ikonok.

– Három lurkó várja otthon. Kiből lesz futballista?
– Egyedül Milán lehet focista, bár Mirtill lányomnak lehet, hogy ügyesebb lába van, mint a fiamnak. A lényeg, hogy valamit sportoljanak, nem baj, ha nem a labdarúgás lesz a középpontban az ő életükben. Amikor jó idő van, mindig szurkolnak nekem a lelátóról.

További részletek a 24 Óra csütörtöki számában!

Született: 1977. május 2.

Poszt: bal oldali védő

FC Tatabánya: 1995–1997

Komáromi FC: 1997–2000

BKV Előre: 2000–2002

Békéscsaba: 2002–2004

FC Tatabánya 2004–2008

Pécsi MFC: 2008., fél év

FC Tatabánya: 2009- jelenleg is Nyaral a Megyesi család -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!