Sport

2011.01.04. 06:36

Szabó Sándor volt a legeredményesebb atléta a Geotechnél

A középtávfutók vezérletével újra bizonyították a Tatabányai SC Geotech atlétái: sikeres utánpótlás bázis működik a megyeszékhelyen.

K. E.

Sikeres volt a 2010-es esztendő a TSC Geotech atlétái számára. A szakosztály vezetőedzője, Salamon Zoltán értékelte az elmúlt évet.

– Az élre kívánkozik Szabó Sándor nyolcadik helyezése a mezeifutó Európa-bajnokság junior versenyében. Sanyi ezzel az eredménnyel tette fel a koronát egész éves kiváló teljesítményére – kezdte a szakember.

– Ki kell emelnem azokat a sportolókat is, akik a különböző korosztályos válogatottakban szerepelhettek: Hoffer Krisztina, Bogár Lilla, Szabó Sándor, Kiss Ágnes, Kubik Roland, Hajósy Antal, Novák Réka és Szögi István is magára ölthette a címeres mezt. Terdik Tamara hétpróbázóként a Heraklész válogatott tagja lett – folytatta a tréner, majd arról beszélt, hogy az országos pontversenyben elfoglalt helyek is bizonyítják, eredményes munka folyt a megyeszékhelyen:

– Sajnos még nem frissítették a listát, de az október közepi állapot szerint a középtávfutók kapaszkodtak a legmagasabbra, a negyedik helyig. A gyalogló szakágban a hetedik, összetettben a hatodik pozíciót foglaljuk el. Az abszolút versenyben előreléptünk 2009-hez képest, a 14. helyről a 12-re. A serdülőink az ötödik legtöbb pontot gyűjtötték.

A statisztika ismertetése után a vezetőedző elmondta, büszke arra, hogy a kis költségvetés ellenére is kiváló helyen áll a tatabányai utánpótlás. Ehhez elengedhetetlen az önkormányzati támogatás mellett a névadó Geotech segítsége. Hangsúlyozta, hogy a tatabányai bázis mellett Bokodon Babicz Pál, Komáromban pedig Kiss János edzők vezetésével tréningeznek gyerekek, akik a megmérettetéseken a TSC Geotech színeit képviselik. A középtávfutó csoport az Eötvös-gimnázium csapatára épül, mellyel Tatán Kovács András, Tatabányán Reichnach Ferenc foglalkozik.

Az új esztendőre is nagy terveket sző a szakosztály, pedig megint sok nehézséggel kell majd megküzdeniük:
– A központi támogatás újra csökkenni látszik, kevés versenyt rendeznek. Így ezt saját berkeken belül kell megoldanunk, ha azt akarjuk, hogy felkészülten álljanak oda a fiatalok a fontos viadalokon. Az idén is Tatabánya lesz a házigazdája a serdülő korosztály legrangosabb hazai seregszemléjének, az egyéni bajnokságnak, ahogy a nők 20 kilométeres gyalogló ob-jának is – derült ki a szervezési feladatokról.

Salamon Zoltán reméli, hogy 2011-ben tatabányai atléták is részt vehetnek a korosztályos világversenyeken:
– Ifjúsági világbajnokságot, junior Európa-bajnokságot és az utánpótlás korosztály számára szintén kontinensviadalt rendeznek az idén. Reális az esély arra, hogy mindegyiken tatabányai sportoló is képviselje a magyar színeket. Célunk, hogy a felnőttek között a 400 gátas Hegedűs Mátyás válogatott viadalokon bizonyíthasson. Ehhez az kell, hogy legalább a második leggyorsabb legyen itthon. Februári gerincműtétje után újra edz Füsti Edina. Ha panaszmentesen tud tréningezni, reményeink szerint újra kiléphet majd a nemzetközi porondra – zárta a beszélgetést Salamon Zoltán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!