Sport

2009.05.22. 13:25

Komoly esélyek a hazai pályán

Szép reményekkel indulnak az ORTRI sportolói a hét végi kontinensviadalon. Balogh Barbara nem fél kimondani: ő az esélyes.

Kovács Eszter

A hét végén, szombaton és vasárnap rendezik meg a fővárosban a duatlon Európa-bajnokságot. Az esemény már a péntek esti megnyitóval kezdetét veszi, de a sportolókért szombat délelőttől izgulhatunk. A Lágymányosi-öböl ad otthont a kontinensviadalnak, ami egyben a 2010-es triatlon világbajnokság tesztversenye is lesz.

Akár a helyszínen személyesen, akár lélekben az oroszlányi kiválóságokat is buzdíthatjuk. Az ORTRI már sokszor bizonyított versenyzői, Licskó Csaba edző tanítványai újabb érmekkel gazdagítanák az gyűjteményt.
Az oroszlányi tréner azzal kezdte, nagy öröm, hogy 2007 után újra Magyarországon rendezik az Eb-t, hiszen azok, akik a Rába partján még csak szurkolóként voltak jelen, most belülről élhetik át azokat az izgalmakat, és remélhetőleg az ő tiszteletükre csendül fel majd a magyar himnusz. Mert két évvel ezelőtt az a Balogh Barbara, aki ma a junior aranyérem egyesszámú esélyese, még piros-fehér-zöld hajjal buzdította társait. Most, a többiek között, érte zúg majd a taps.

Barbara csak magára figyel majd

Az oroszlányiak legnagyobb reménysége Balogh Barbara, aki nála idősebbekkel is csatázik majd. Edzője, Licskó Csaba aranyesélyesként tartja számon, de Barbi is hasonlót vár magától: – Nagyon izgulok, de nagyon várom vár a versenyt. A tavalyi eredményeim és a jelenlegi formám alapján győzelemre számítok. A felkészülésem zavartalan volt – mondta a fiatal kiválóság, majd arra a kérdésre, hogy kitől tart a legjobban, így válaszolt: – Nem félek senkitől, csak magamra fogok figyelni a verseny alatt.

Licskó Csabától azt is megtudtuk, hogy a jövő évi triatlon Eb miatt még nagyobb figyelem övezi majd ezt a világversenyt, aminek egyik biztosítéka a nagy versenyzői létszám is. A tréner hangsúlyozta, a számunkra legérdekesebb, junior lány korcsoportban húsznál is többen rajtolnak. A mezőnyben lesz majd a már említett, még mindig csak ifi korú, Balogh Barbara, de a még nála is fiatalabb, 1993-as születésű Pap Eszter is. Utóbbi nagyon izgul, de edzője szerint kellemes meglepetést okozhat.

Szalay Szandrára lehet, hogy csak váltóban számíthatnak, mert az elmúlt időszakban betegség hátráltatta. Ha mégis részt vesz az egyéni versenyben, akkor az U23-asok között próbál majd szerencsét. A már Bécsben készülő Tóth Zsófia betegség miatt nem lesz ott az Eb-n.
A kontinensviadal egyébként a junior női rajttal indul szombaton 11 órakor, majd 12.30-kor a hasonló korú fiúkéval folytatódik. 14 órakor az U23-as és felnőtt nők vágnak neki a távnak, 16.30-kor pedig a férfiak. Másnap délelőtt az amatőr mezőny versenyez, 14.30-kor a junior és felnőtt női váltók, 16.15-kor pedig a junior és felnőtt férfi csapatok küzdenek meg egymással a helyezésekért

-->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!