Sport

2009.04.21. 14:35

Futással a drogok ellen, Tatabányán is

A drog ellen húztak futócipőt kedden Tatabányán kicsik és nagyok.

K. T. J.

A Drogmentes Magyarországért maraton-mozgalmat indított, amely a drogozás veszélyeire hívja fel a fiatalok figyelmét.  Immár nyolcadik éve rendezik meg a drogellenes futást, amely az ország minden megyéjét érinti . Eddig összesen 2100 kilométert tettek meg a résztvevők.

Olyan népszerű sportolók, mint például Erdei Zsolt profi ökölvívó világbajnok is a védnökök soraiba tartozik. Kedden Tatabányára ért a csapat, melyhez több iskola, így a Váci- és a Herman-iskolák diákjai is csatlakoztak, sőt ismert tatabányai sportemberek, Soós Ildikó Európa-bajnok vízilabdázó és Füsti Edina olimpikon atléta is támogatják az ügyet. Mint azt Soós Ildikó elmondta, fontos, hogy a jövő nemzedéke egészséges legyen, inkább sportoljanak.
– Az is egyfajta drog, szenvedély lehet és ráadásul egészséges is – tette hozzá.

A csapat a Csónakázó-tótól egy darabig együtt futott, majd a Drogmentes Magyarországért futócsapatának tagjai Székesfehérvár felé vették az irányt. A Budapestről április 18-án indult futók május 31-én érnek célba a Margitszigeten – addig mintegy 310 települést érintenek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!