Sport

2008.08.10. 21:19

Tóth Zsófia feltette az i-re a pontot

Az Oroszlányi Triatlon versenyzői a Tolna megyei Fadd-Domboriban sem adták alább a kiválónál. Tóth Zsófia első lett, Balogh Barbara a 3., Szalay Szandra az 5. helyen zárt.

Kovács Eszter

[caption id="" align="alignleft" width="134"] Tóth Zsófia
[/caption]

Véget ért a legrangosabb hazai sorozat: Fadd-Domboriban a sprint távú országos bajnokságon gyűlt össze a magyar élmezőny. Fontos kérdések dőltek el, persze voltak olyanok is, melyekre már korábban választ kaptunk. Ilyen például az, hogy ki a legjobb női triatlonista Magyarországon? Aki az előzmények ellenére még tanácstalan volt a feleletet illetően, azoknak az ORTRI sportolója, Tóth Zsófia adott csattanós választ. Megint nyert. Nem csak újabb bajnoki címet gyűjtött be, de a Triatlon Tour sorozat győzteseként értékes fődíjjal lett gazdagabb.

Legfrissebb győzelmét követően félkomolyan arról érdeklődtem, nem unja-e már a gratulációk végtelen sorát: – Természetesen nem, abból sosem elég. Izgultam a verseny előtt, hiszen a szombathelyi első helyemet követően ezúttal is mindenki engem akart megelőzni. Bringán kellett volna eldöntenem a cím sorsát, ez nem sikerült. Azért sem, mert az úszást nem épp kedvező helyen fejeztem be, kerékpárral zárkóztam fel az élbolyra. Voltak próbálkozások a szökésre, én is megkíséreltem, de végül futásban alakult ki a végeredmény. A befejező szám most nem ment túl jól – értékel Tozsó, én pedig halkan megjegyeztem, a nem tökéletes befejezés is elég volt az aranyéremhez.

Természetesen ott volt a mezőnyben a másik két "némber ván" is, ahogy Licskó Csaba edző hívja a sikertriót. Ezúttal a még csak ifi korú Balogh Barbara küzdötte fel magát a dobogóra, nagyszerű teljesítménnyel lett harmadik, míg Szalay Szandra az ötödik helyen zárta a megmérettetést.

Licskó Csaba jó trénerhez méltón most sem volt maximálisan elégedett, de magától értetődő módon volt pár jó szava lányaihoz, akiknek produkcióját így értékelte: – Nem született meglepetés, Tozsó győzelméhez nem férhetett kétség. A előzetesen megbeszélteket nem sikerült tökéletesen véghez vinni, de a kemény tempó a bringán arra elég volt, hogy az ellenfeleknek fogytán volt az erejük a futásnál. A verseny utáni este értékelést tartottunk, és arra jutottunk, hogy az idén amelyik hazai próbán elindultunk, ott győztünk. Mindent megnyertünk, a Fadd-Domboriban kialakult végső sorrend is bizonyítja, uraljuk a női mezőnyt. Egy-egy versenyző még befurakodik a lányok közé, de ez sem lesz sokáig így – mondta Licskó Csaba.

Jól megérdemelt pihenésükre még azonban várniuk kell a trió tagjainak, hiszen szeptember elején a spanyolországi utánpótlás Európa-bajnokságon van jelenésük, ahonnan Licskó Csaba jóslata szerint, nem térnek haza üres kézzel. Onnan sem. Lesz még egy duatlon vb is, ahol szintén messzire juthatnak az ORTRI kiválóságai.

A sprint OB végeredménye: 1. Tóth Zsófia 01:01,45 óra, ...3. Balogh Barbara 01:02,32, ...5. Szalay Szandra 01:03,16.

Kovács Eszter Tóth Zsófia -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!