SÉTA

2013.03.08. 09:31

Egy lányról, sok lánynak, könyvben és filmben is

Lynn Barber kortárs angol írónő könyvét, az Egy lányrólt olvasva arra gondoltam, milyen jó is lenne ezt agy filmen viszontlátni. És nem telt el egy év sem, mire megjelent az An Education (magyarul Egy Lányról ) című film Nick Hornby rendezésében.

Kovács Ottília (Talentum)

Persze a film nem az egész sztorit kíséri végig, a könyvnek mindössze 25 oldalából állt össze. Annak ellenére, hogy a történet a jelenünkben, hanem a 60-as években játszódik, nagyon is aktuális az egész történet.

A főszereplő, 16 éves Jenny (Carey Mulligan) naiv kisvárosi lány aki rendesen tanul, csellózik és egyetemre készül. Imádja Franciaországot, az angol irodalmat, festészetet és a zenét. Majd megismerkedik a nála jóval idősebb David-del (Peter Sarsgaard) aki elvarázsolja a lányt minden téren.
Luxusszállodák, éttermek, árverések.

A férfi nagyon tud manipulálni, Jenny szüleit is elvarázsolta rövid időn belül, így David olyan helyekre vihette Jennyt, ahova szülei önerőből valószínűleg soha nem tudták volna. Az iskolai szabályok merevsége miatt szakítaniuk kellett volna, de Jenny inkább az iskolát hagyta ott az érettségi előtt...amikor azt hinnénk a lánnyal együtt, hogy így is rendben lesz az élete, kiderül: mind nagyot tévedtünk.

A történet izgalmas és tanulságos. A remek színészi alakítások elvarázsolják a nézőt. A kapcsolat amit Carey Mulligan és Peter Sarsgaard megmutat, nagyon is életszagú.
A könyvet, és a filmet is egyaránt tudom ajánlani mert remekek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!