Bajót

2022.04.27. 13:00

Együttlétre szólt a szalézi meghívó

Az elmúlt év eseményeit és a jövőbeli terveket vitatták meg a szerzetesek és a nővérek.

Fenyvesi Károly

Tartományi nap helyszíne volt a községhez tartozó kegyhely, a szalézi szerzetesrend magyarországi bölcsője, Péliföldszentkereszt. A házigazdák családi együttlétre hívták szerzeteseiket, nővéreiket, munkatársaikat és korábbi munkatársaikat is 
A szaléziak.hu hírlevél szerint az esemény Andrásfalvy János atya köszöntőjével kezdődött. A szaléziak rendje magyarországi tartományfőnöke röviden beszámolt az elmúlt időszak eseményiről, tájékoztatást adott a közeli időszak fontosabb terveiről. A folytatásban a megjelentek előadásokat hallgathattak meg. Például az alapításának 150. évfordulóját az idén ünneplő Segítő Szűz Mária Leányai Intézménye múltjáról, jelenéről. 
A szalézi szerzetesek képviseletében tartalmas beszámolóval, teával várta az érdeklőket a szombathelyi közösséget képviselő kis csapat. Szaléziak vagyunk, ti is, mi is – így kezdte előadását Bángi-Magyar Attila szalézi munkatársi koordinátor, aki a magyar szalézi munkatársak jelenlegi helyzetéről és terveiről adott tájékoztatást.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!