Vértestolna

2022.01.29. 11:00

Felújították a Kert utca vízelvezető rendszerét

Régóta várt fejlesztés, illetve beruházás valósult meg a festői környezetben megbúvó apró településen, amely a korábban jelentős gondokat okozó csapadékvíz el- és levezetését oldotta meg.

Petrik J.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében, 18 millió forint európai uniós, vissza nem térítendő támogatás segítségével valósult meg. Felújították a település érintett szakaszainak csapadékvíz-elvezető rendszerét. A fejlesztéssel elkerülhetővé váltak a víz okozta károk, tisztább, biztonságosabb, és jóval szebb, rendezettebb utcaképet eredményezett a beruházás. Az uniós forrásnak, illetve az önkormányzati önerőnek köszönhetően a Kert utca árokrendszerének és környékének csapadékvíz-elvezetési problémái megszűntek. A munka magába foglalta többek között a nyílt földmedrű és burkolt árkok átereszeinek helyreállítását. 

A község önkormányzata a csapadékvíz rendezett és kártétel nélküli elvezetésére, a belterületein húzódó elvezetőrendszerek rendezésére pályázott és nyert támogatást a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében. A projekt Települési környezetvédelmi infrastruktúra-fejlesztések elnevezés alatt futott. 

A projekt a megyei önkormányzat koordinációjával és támogató javaslata alapján valósult meg. A TOP-os forrás keretében összesen 825 méter hosszú szakaszon korszerűsítették a csapadékvíz-csatornát. 

A már említett 18 milliós uniós támogatásból, valamint a 3,5 millió forintos önerő segítségével megvalósult fejlesztéssel javult a közterületek állapota, megszűnt a belterületi létesítmények veszélyeztetettsége, javult az életminőség, hiszen kivédhetővé váltak a csapadékvíz okozta károk, amelyek korábban az községet, illetve a lakosságot terhelték.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!