Hirdetés

2023.12.29. 08:28

Pénzügyi ügyintéző álláslehetőségek Hatvanban és környékén

A vállalatok és intézmények pénzügyi osztályán rendszerint tevékenykednek pénzügyi ügyintézők is. Ilyen típusú munkakörben egyebek mellett Hatvan és környékén is adódhat lehetőség az elhelyezkedésre. Ha egy színes és változatos pénzügyi állást keresel, könnyen lehet, hogy ez az ideális pozíció a számodra!

PR cikk

Forrás: freepik

Fotó: Elnur Amikishiyev

A pénzügyi ügyintézők feladatai

A pénzügyi ügyintézők széleskörű feladatokat látnak el, amelyek révén segítik az adott cég vagy intézmény pénzügyi adminisztrációjának hatékony és zavartalan működését. Munkájuk során ellenőrzik a bejövő és kimenő számlákat, segítik a könyvelést, továbbá rögzítik a pénzügyi tranzakciókat.

Segítik ezenkívül a pénzügyi helyzet nyomon követését is, például különböző kimutatások, elemzések és jelentések elkészítésével. Részt vállalnak a költségvetési tervek összeállításában, illetve az ehhez szükséges adatok összegyűjtésében. Kezelik a pénzügyi dokumentációkat, ami a dokumentumok archiválását, lefűzését és nyilvántartását egyaránt magában foglalja.

Feladataik sorába tartozhat továbbá a számlázás, valamint a házipénztár kezelése is. Mindemellett pedig kapcsolattartói tevékenységeket is folytatnak: együttműködnek a vállalat belső pénzügyi osztályával és külső partnereivel, illetve a könyvvizsgálókkal és az adóhatósággal.

Pénzügyi ügyintézői állások elérhetősége Hatvanban és környékén

A Hatvan és környékére vonatkozó pénzügyi álláshirdetések között az ügyintézői pozíciók is gyakran feltűnnek. A településsel foglalkozó állásportál, a HatvanAllas.hu esetében is tapasztalható ez, amelynek kínálatában már több alkalommal volt példa ilyen típusú munkakör megjelenésére: https://hatvanallas.hu/allasok/penzugy-szamvitel-kontrolling. Ezenkívül pedig a könyvelői állások ugyancsak visszatérő szereplői a lap hirdetéseinek, ami különösen a számviteli területek iránt érdeklődő álláskeresők számára lehet érdekes.

Persze a pénzügyi ügyintézői állások esélyes megpályázásának vannak bizonyos feltételei, méghozzá elég sokrétűek. A releváns középfokú pénzügyi végzettség például elengedhetetlen elvárás, sőt, sok esetben a felsőfokú képesítés meglétét kérik a munkáltatók. A tapasztalat tekintetében változó a helyzet, hisz egyeses helyeken legalább 1-3 éves tapasztalat szükséges, míg máshol a frissen végzett pályakezdőket is előszeretettel alkalmazzák.

Bizonyos számítógépes ismeretekre ugyanakkor mindenképpen szükség lesz. Ebbe beletartozhat az MS Office programcsomag, egyes számlázóprogramok vagy vállalatirányítási rendszerek használatában való jártasság is. Ha pedig a vállalat nemzetközi tevékenységet is folytat, akkor a nyelvtudásra vonatkozó elvárások úgyszintén megjelenhetnek a követelmények listájában.

Ezenfelül bizonyos személyes kvalitások sem elhanyagolhatóak a helytállás szempontjából. Ilyen például a pontosság és a precizitás, hisz a pénzügyi ügyintéző pénzügyi adatokkal dolgozik, amelyek helytelen vagy pontatlan kezelése súlyos következményekkel járhat. Fontos továbbá az analitikus gondolkodásmód is, mivel képesnek kell lennie elemző szemmel gondolkodni, és logikus módon megközelíteni a problémákat. Mindemellett pedig a kommunikációs készség is elengedhetetlen, mind a pénzügyi osztállyal való együttműködés, mind a külsős kapcsolattartás szempontjából.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában