Hirdetés

2023.09.21. 06:59

Elhelyezkedési lehetőségek a gyártás és termelés területén Békéscsabán

Gyártói és termelői környezetben országszerte megannyi lehetőség adódhat az elhelyezkedésre. Az efféle hirdetések között rendkívül sok álláskereső találhat számára ideális pozíciót, legyen szó magasan vagy alacsonyan képzett, tapasztalat vagy tapasztalatlan munkavállalóról. Mindez természetesen Békéscsabára is igaz, ahol ugyancsak elő szoktak fordulni a területhez kötődő álláslehetőségek, példának okáért a BekescsabaAllas.hu weboldalán. Íme egy kis ízelítő a portál kínálatából!

PR cikk

Gyártósori betanított munkás

A betanított munkakörök betöltőire gyakran mutatkozik igény a gyártás és termelés területén. Az ilyen pozíciók kapcsán az alapvető feladatokat általában ismétlődő munkafolyamatok jelentik, olyanok, mint például az összeszerelés, a csomagolás vagy a válogatás. Mivel betanított munkákról beszélünk, ezen lehetőségekre gyakorlatilag bárki eséllyel pályázhat, aki rendelkezik alapfokú végzettséggel (8 általános). Azaz jellemzően nincs szükség korábbi tapasztalatra vagy speciális képesítésre. Ezzel együtt viszont a monotóniatűrés, a pontosság, a precizitás és a több műszakos munkavégzésből adódóan a rugalmasság valamennyi esetben elvárás.

Műszaki rajzoló-ügyintéző

A műszaki rajzoló-ügyintéző pozíció azon munkalehetőségek egyik, amely már előfordult a BekecsabaAllas.hu kínálatában. Egészen pontosan egy fémipari gyártással foglalkozó békéscsabai céghez kerestek munkavállalót ebbe a munkakörbe, amelynek betöltésével olyan feladatok jártak, mint például a műszaki rajzok összeállítása CAD szoftverrel, a területi csoportvezetőkkel való kapcsolattartás, a gyártást segítő anyag- és árubeszerzés, valamint a partnerekkel történő konzultáció.

Ezen feladatok ellátásához a CAD szoftver haladó szintű ismeretére, geometriai mérési és ellenőrzési tevékenységek elvégzésének a képességére, továbbá az alkatrész- és összeállítási rajzok értelmezésében való jártasságra volt szükség. A személyes tulajdonságok kapcsán pedig a rugalmasság, a nagyfokú terhelhetőség, a hatékonyság és a folyamatszemlélet jelent meg kiemelt szempontként.

Forgácsolóüzemi munkatárs

Forgácsolóüzemi munkatárs pozíció ugyancsak előfordult már a BekescsabaAllas.hu felületén. Az ellátandó feladatkör ez esetben a gyártáselőkészítésből és ellenőrzésből, a dokumentációk vezetéséből, illetve a vevői és beszállítói kapcsolattartásból tevődött össze. A pozíció esélyes megpályázásához minimum középfokú végzettségre, gépészeti ismeretekre, B kategóriás jogosítványra és az MS Word és Excel magabiztos használatára volt szükség. A releváns tapasztalat és az egyéb ide kapcsolódó ismeretek (pl. gépgyártástechnológia, CNC forgácsolás, CNC programozás) pedig külön előnyt jelentettek a pályázatok elbírálása során.

Műszaki előkészítő

Végezetül a műszaki előkészítői munkakörről sem feledkezhetünk meg, aminek feltünése szintén nem példa nélküli a gyártás, termelés álláskategória alatt. Egy korábbi ilyen lehetőség kapcsán generálkivitelezőhöz kerestek előkészítőt, ahol is az alapvető feladatokat a kivitelezési folyamatok dokumentálása, a havi felmérések elkészítése, az építőgépek és építési anyagok koordinálása, a rendelések ellenőrzése, valamint beszámolók és riportok készítése jelentette.

A munkakör betöltésének nélkülözhetetlen feltétele volt a felhasználói szintű számítógépes ismeret (főként MS Office), a B kategóriás jogosítvány, továbbá a határozottság, a precizitás és a döntési képesség. Emellett külön előnyként fogalmazódott meg az építőiparban való jártasság, az angol és/vagy német középszintű ismerete, továbbá a projektek kivitelezésében szerzett tapasztalat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában