Szabadláb

2017.07.20. 22:55

O. J. Simpson milliomosként szabadul a börtönből

Most már biztos, hogy az idén októberben kiengedik a börtönből O. J. Simpson egykori amerikai futballistát és filmsztárt. Miután jó magaviseletet tanúsított, és semmiféle probléma nem volt vele, a törvényszéki meghallgatás után megszületett a döntés: feltételesen kiengedik.

O. J. Simpsont 2008 októberében, 13 évvel azután, hogy felmentették volt felesége és Nicole Brown barátjának meggyilkolásáért, kilenctől 33 évig terjedő szabadságvesztésre ítélték – tudatta az MTI.

A bíró 33 év börtönre ítélte Simpsont, azzal a kitétellel, hogy 9 év után, jó magaviseletért cserébe feltételesen szabadlábra helyezhetik. A 12 vádpontot tárgyalták július 20-án újra, illetve egy videókonferenciás meghallgatás után a négyfős bizottság úgy döntött, hogy Simpson 9 év börtön után, októberben szabadulhat.

Noha Simpsont a Nicole Brown és Ron Goldman meggyilkolása miatt indított polgári perben 33,5 millió dolláros kártérítés megfizetésére kötelezték, mégis milliomosként szabadulhat. Nincs ebben igazából semmi meglepő, börtönévei alatt is kapta az NFL-től járó, havi húszezer dolláros nyugdíját, a kártérítés nagy részével tartozik, de az összegyűlt pénz így is egy vagyon.

Egyébként várható volt a bíróság döntése, mint azt az independent.co.uk is megírta. 

Egy bizonyos Daniel Hill nevű, a nevadai igazságszolgáltatást jól ismerő ügyvéd, korábban már nyilatkozott Simpsonnal kapcsolatban a lapnak. – Ő olyasvalaki, akit feltételesen szabadon bocsátanak. Sokáig volt bent, és semmiféle probléma nem volt vele a börtönben – mondta az ügyvéd.

 

Címkék#vagyon

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!