Fejlesztések

2024.04.04. 19:36

Fülöp Attila: 5 milliárd forinttal bővül a szociális intézmények támogatása

Éves szinten mintegy 5 milliárd forinttal bővül a szociális szolgáltatásokat nyújtó intézmények támogatása - jelentette be a Belügyminisztérium (BM) gondoskodáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön Gödöllőn.

MW

Németh Ildikó, a Patrónus Ház Nonprofit Kft. ügyvezetője, Csizi Péter, a Belügyminisztérium szociális ügyekért felelős helyettes államtitkára és Fülöp Attila, a Belügyminisztérium gondoskodáspolitikáért felelős államtitkára (b-j) a gödöllői Patrónus Házban 2024. április 4-én

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Tamás

Fülöp Attila a Patrónus Házban tartott sajtótájékoztatón közölte: a forrásbővüléssel eddig nem finanszírozott szolgálatások kapnak támogatást. 

Hozzátette:

 58, egyházi vagy civil fenntartó részesül a forrásokban. 

Felidézte: az intézmények ehhez tavaly nyújtották be pályázataikat bentlakásos és nappali ellátás támogatására. Így 939-cel bővül a támogatott bentlakásos, zömében idősotthoni férőhelyek száma. 

Ugyancsak pluszforrást nyújtanak idősek, fogyatékkal élők, szenvedélybetegek és hajléktalanok nappali ellátásához, így ezen férőhelyek száma is bővül 

- tette hozzá. 

Hangsúlyozta: az ötmilliárd forintos összeg fedezi mind az új férőhelyek, mind a már létező, de most állami finanszírozásba vont ellátások teljes éves működési kiadását. 

Fülöp Attila felidézte, hogy

 2010-ben 325 milliárd forintot fordított a költségvetés szociális, gyermekjóléti és gyermekvédelmi kiadásokra, az idei költségvetésben ez már 1463 milliárd forint, amely most tovább emelkedik. 

Németh Ildikó, a Patrónus Ház Nonprofit Kft. ügyvezetője elmondta: az általa vezetett otthonban 12, autizmusban érintett felnőtt él, de nappali ellátást is nyújtanak további 16 ember számára. Mindét ellátási formában számos fejlesztőprogramot kínálnak az érintetteknek - tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában