Felajánlás

2024.03.27. 07:48

Ukrajna nem kért a kivont budapesti Ikarus buszokból

Sofőrhiányra hivatkozva nem vette át a járműveket Mikolajiv városa – derül ki a Mandiner cikkéből.

MW

Forrás: Facebook/Karácsony Gergely

A megfelelő vezetési kategóriával rendelkező sofőrök hiányára hivatkozva mondta vissza az ukrán Mikolajiv városa az Ikarusokra vonatkozó igényét – árulta el a Mandiner megkeresésére a BKV Zrt., amely azt is megírta, mi lett a nemkívánatos buszok sorsa.

Karácsony Gergely főpolgármester még 2022 decemberében jelentette be, hogy Budapest útjairól kivont, de tovább üzemeltethető autóbuszokat adományoz a BKV Ukrajnának. Egy hónappal később még mindig a járművek „műszaki és adminisztratív felkészítése” zajlott, később pedig már arról írt a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE), hogy Ukrajna csupán az öt alacsony padlós Volvót vette át, a tíz Ikarusra nem tartott igényt.

A VEKE szerint egyébként a Volvókkal sok volt a baj, és éppen az Ikarus lett volna a tökéletes választás az ukrajnai útviszonyokra, ráadásul könnyebben javítható, akár terepen is.

– Egyeztettünk Ukrajna magyarországi nagykövetségével a felajánlásról, és ennek alapján 5 darab alacsony padlós, szóló, nagyjából 20 év átlagéletkorú Volvo autóbuszra tartott igényt Csernyivci városa, amelyeket a megállapodásnak megfelelően birtokba adtunk. A 10 darab magas padlós, csuklós, csaknem 30 év átlagéletkorú Ikarus pedig – az egyeztetések alapján – Mikolajiv városába került volna, írta a lapnak a BKV.

A teljes cikk ITT olvasható.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában