Az Igazság órája

2024.02.04. 10:05

A fővárosiak többsége már elégedetlen a főpolgármesterrel

Karácsony Gergelynek ideje lenne komolyabban vennie a kötelezettségeit.

MW

Egyre többen elégedetlenek Karácsony Gergely teljesítményével

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Tamás

Nagyon kevés még versenyben lévő politikusa van a baloldalnak, ezért Karácsony Gergely főpolgármestert úgy védik, mint a hímes tojást – mondta el a hídpénzbotrány, a Lánchíd visszaélésgyanús felújítása kapcsán Ifjabb Lomnici Zoltán alkotmányjogász, a Századvég Alapítvány jogi tanácsadója Az Igazság órájában, az Alapjogokért Központ és a Hír FM közös műsorában.

Tóth Erik, a központ kutatási igazgatója szerint nem véletlen, hogy most jött ki a Medián a legfrissebb közvélemény-kutatási adataival. Ezek azt mutatták, hogy a fővárosi közvélemény többségében már elégedetlen a főpolgármester munkájával és egy személycserét is el tudna képzelni. 

Vagy azért időzített így a cég, mert előre megbeszélték Karácsony Gergellyel, vagy üzenni akartak neki, hogy komolyabban kellene venni a főpolgármesteri kötelezettségeit 

– vélte a kutatási igazgató.

Azzal kapcsolatban, hogy az Action for Democracy vezetői ismerik el az egyik közösségi oldalra feltöltött videókban, hogy Soros György állt a magyar baloldalnak juttatott guruló dollárok mögött Lomnici Zoltán kifejtette: 

a Biden-kormányzat külügyminisztériumának támogatása is feltűnt az ügyben. Az pedig már súrolja a hazaárulás törvényi tényállásának határát, ha egy magyar állampolgár külföldi kormánnyal azért szövetkezik, hogy a megváltoztassák az alkotmányos rendet vagy a belpolitikai viszonyokat.

A baloldal nem tudja, hogy mi a választói elvárás, igény – jegyezte meg Tóth Erik. Nem az, hogy ügynöknek titulált ellenzéki politikusok az Európai Parlamentbe napról napra feljelentsék Magyarországot bizonyos általuk igaznak vélt ügyekben. 

Nem az a választópolgárok elvárása, hogy hazánk belesodródjon az orosz-ukrán konfliktusba. Ahhoz, hogy Magyarországon legyen egy konstruktív, nemzetben gondolkozó ellenzék, ahhoz pont azt kellene, hogy ne a külföldi tanácsadókra, megmondóemberekre hallgassanak

 – fejtette ki a kutatási igazgató.

Az Igazság óráját itt tekinthetik meg:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában