Segítség

2024.01.20. 13:30

Jótékonysági koncerten gyűjtenek a Tamási Áron Gimnázium közösségének

A budapesti gitáros kórusok a budapesti Felső-krisztinavárosi Keresztelő Szent János Plébánián február 10-én tartják a jótékonysági koncertet, amelynek fővédnöke Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára.

MW

Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára, a koncert fővédnöke (j) és Hernády Balázs, a Felsõ-krisztinavárosi Gitáros Együttes vezetője, az esemény szervezője az Alleluja, Krisztus él című adománygyűjtő koncert beharangozó sajtótájékoztatóján a Felsõ-krisztinavárosi Plébánia Apor Vilmos Közösségi Házában 2024. január 18-án

Forrás: MTI

Fotó: Soós Lajos

Hernády Balázs, a Felső-krisztinavárosi Gitáros Együttes vezetője, az esemény szervezője, a hegyvidéki plébánián tartott sajtótájékoztatón emlékeztetett, hogy tavaly decemberben összedőlt a székelyudvarhelyi Tamási Áron Gimnázium kollégiuma. 

Ezért február 10-én, az esti szentmisét követően több budapesti keresztény gitáros kórus mintegy ötven zenésze ad koncertet és gyűjt adományokat a székelyudvarhelyi közösség megsegítésére

 – mondta el. 

Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára, a koncert fővédnöke kiemelte: hogy a gyűjtés nem az épület rekonstrukcióját célozza, hanem kifejezetten a bajba jutott közösségének, a tanároknak, diákoknak és az ő családjaiknak kíván támogatást nyújtani.

A gyűjtés (...) hangszerek, játékok, vagy a fiatalok mindennapjait érintő tárgyak megvételére, közösségi programok támogatására irányul 

– emelte ki.

Az államtitkár felidézte, hogy 

a magyar kormány közvetlenül a tragédiát követően húszmillió forint gyorssegélyt juttatott el a bajba jutott iskolához, ezen felül további mintegy hétszázmillió forinttal is támogatják a jövőben a kollégium újjáépítését vagy egy új épület felépítését.

 Hozzátette: a román kormány is ígéretet tett arra, hogy a rekonstrukciós munkákat támogatja.

Hisszük azt, hogy ha egy közösséget tragédia ér, akkor össze kell fogni azok érdekében, akiket a tragédia sújtott. Ezért hívjuk a közösséget segítségül, hogy ebben a támogatásban, gyűjtésben részt vegyenek

– hangsúlyozta Soltész Miklós.

Az államtitkár arról is beszélt, hogy a magyar kormány tavaly 275 millió forintos keretösszeggel írt ki pályázatot kezdő és profi zenészek, valamint határon túli egyházi zenekarok támogatására. Az összegből 357 magánszemély és 78 egyházakhoz kötődő szervezet részesült.

Hernády Balázs elmondta, hogy 

a februári koncerten fellép mások mellett a Zugligeti Gitáros Kórus, a 3in1 zenekar, az MKK Band, az Imperfectum Együttes, a Havas Gitár zenekar és a Felső-krisztinavárosi Gitáros kórus is.

Az esti szentmisén együtt teljesítenek szolgálatot a zenekarok, utána pedig több dalt közösen adnak elő, valamint minden együttes saját előadással is készül.

A gyűjtést a Felső-krisztinavárosi Keresztelő Szent János Plébánia számlájára történő utalással, a helyszínen pedig készpénzadománnyal lehet támogatni.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában