Hitélet

2023.11.19. 18:15

Soltész Miklós: 140 millió forintból megújult a sóskúti Kisboldogasszony-templom

A kormány 140 millió forintos támogatásából megújult a sóskúti Kisboldogasszony-templom – mondta a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára a Pest vármegyei Sóskúton vasárnap.

MW

Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára beszédet mond a kormány 140 millió forintos támogatásából külsőleg megújult sóskúti Kisboldogasszony templomban tartott hálaadó szentmise után 2023. november 19-én

Forrás: MTI

Fotó: Bruzák Noémi

 Soltész Miklós a helyi szlovák nemzetiségi közösség hitélete szempontjából jelentős szerepet betöltő templom külső megújulása alkalmából tartott hálaadó szentmise után arról beszélt, a kormánynak törekednie kell arra, hogy a hazait szolgálja, a hazai munkaerőt, a hazai tudást.

Nekünk továbbra is a nemzet hagyományait és a hitet, a nemzetiséget is meg kell őrizni azokon az épületeken keresztül, amelyeket mostanában felújítunk

– fűzte hozzá az államtitkár.

A kormány 140 millió forintos támogatásából külsőleg megújult sóskúti Kisboldogasszony templom a hálaadó szentmise napján, 2023. november 19-én
Fotó: Bruzák Noémi / Forrás: MTI

Soltész Miklós elmondta, hogy Budapest olyan nevezetességei, mint a közgazdasági egyetem, a Pesti Vigadó, az Operaház, a Lánchíd, a Szent István-bazilika és az Országház is – sok más épület mellett – a sóskútiaknak köszönheti szépségét, állékonyságát.

Úgy értékelt: 

a katolikus templom felújítása felfogható egy adósság törlesztésének a sóskútiak felé, akik a nemzet fővárosát szolgálták; ezzel a nemzet tartozott a sóskútiaknak.   

  A hálaadó szentmisét Spányi Antal, a Székesfehérvári Egyházmegye püspöke celebrálta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában