Amerikai szerepvállalás

2023.11.22. 09:36

Alexander Soros a Fehér Házba is bejáratos, számtalan demokrata jelöltet támogat

Nincs fontos demokrata párti politikus, akivel ne készült volna közös fotója Soros György fiának, Alexandernek, és számtalan demokrata jelöltet, valamint ügyet támogat a Soros-birodalom pénzén — köztük az abortuszhoz való jogot és a bevándorlókat is.

Soros György és fia, Alex

Forrás: Facebook

Csak 2020 óta mintegy hatszáz befizetést ad jelenleg ki Alexander Soros nevére az amerikai szövetségi választási bizottság internetes keresője. Soros György 38 éves fia — aki a nyáron átvette a 25 milliárd dolláros Soros-birodalom, a Nyílt Társadalom Alapítványok (OSF) irányítását — a korábbi éveket is számolva dollártízmilliós nagyságrendben támogatta már a legkülönbözőbb demokrata párti jelölteket és kampányokat.

Így Joe Biden 2020-as demokrata elnökjelölt megválasztásához már az előválasztásoktól kezdve mintegy 740 ezer dollárral járult hozzá.  

2016-ban és 2018-ban pedig 5,25 millió dollárt adott demokrata párti szenátorok megválasztására — írja a Magyar Nemzet.

Joe Biden és Alexander Soros utóbbi április 25-i bejegyzésén, amely „Gyerünk, Joe!” felkiáltással támogatja az elnök újraválasztási kampányát
Forrás: Facebook/Alexander Soros

Az ifjabb Soros arról is beszél, olyan liberális ügyek mellett kötelezi el magát, mint például – az abortuszhoz való jog. 

Ez az amerikai kultúrharc fontos terepe lett, miután országos szinten a legfelső bíróság nemrég eltörölte, így az egyes szövetségi államok maguk dönthetnek róla. Soros támogatója az abortuszklinikákat működtető Planned Parenthood (Tervezett szülőség) szervezetnek.  

– a „szavazati jog érvényesítése”. Ez az Egyesült Államokban a választások tisztaságát biztosító szabályok elleni baloldali harcot jelenti, ami szerepet játszott a közbizalom megingásában a 2020-as elnökválasztás után.

A Magyar Nemzet teljes cikke ITT olvasható el. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában