USA

2023.10.03. 07:02

Donald Trump „radikális baloldalinak” tartja az őt vádló főügyészt

A jövő évi amerikai elnökválasztás előtt szabályos hajtóvadászat indult Trump ellen.

MW

Donald Trump volt amerikai elnök nyilatkozik New York állam Legfelsőbb Bíróságára érkezve 2023. október 2-án

Forrás: MTI/AP

Fotó: Seth Wenig

Donald Trump személyesen vett részt a cégei ellen indított per első tárgyalásán, amelynek tétje több ingatlanának tulajdonjoga.

A volt elnök, fiai és cégcsoportja ellen New York állam főügyésze indított pert, mert véleménye szerint a cégbirodalom ingatlanainak értékét a ténylegesnél magasabb áron tartották nyilván, amivel félrevezették a finanszírozó bankokat, biztosítókat és egyéb üzleti szereplőket.

Az első tárgyalási napon a védők és ügyészek megtartották nyitóbeszédeiket. A védőügyvédek állítása szerint a bíróság állapított meg a valósnál jóval alacsonyabb értéket a Trump-ingatlanokra, valamint a többi között politikai indíttatású eljárásnak minősítették a pert, mert azt New York állam demokrata főügyésze, Leticia James kezdeményezte.

Donald Trump a tárgyalóteremben nem szólalt meg, de végigülte a tárgyalást, és a szünetben újságírók előtt élesen bírálta a főügyészt, akit „radikális baloldalinak” nevezett. Kijelentette, hogy a floridai Mar-a-Lago rezidenciája legalább egymilliárd dollárt ér, szemben a bíróság által megállapított 18 millió dollárral.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában