Illegális bevándorlás

2023.09.25. 16:46

Szijjártó Péter: a migránsokat nem elosztani kell, hanem megállítani a határon

A külgazdasági és külügyminiszter szerint „elképesztő, hogy egyes európai politikusok a Magyarország déli határainál rendszeresen lövöldöző migránsok és az embercsempészek oldalán állnak”.

MW

A szerb belügyminisztérium felvételén szerb csendőrök illegális bevándorlókat vesznek őrizetbe a magyar határ közelében, Szabadkánál 2023. szeptember 12-én

Forrás: MTI/AP/Szerb belügyminisztérium

Fotó: -

Szijjártó Péter a Facebook-oldalán hétfőn közzétett bejegyzésében úgy fogalmazott: Európa egyes politikusai 2015 óta tévhitben élnek.

Hiába az elképesztő migránsáradat, hiába a kettős társadalmak, a no-go zónák, az agresszív nyomulás, hiába a növekedő terrorfenyegetés, egyes politikusok még mindig a migránsok beengedése és elosztása mellett érvelnek

– fogalmazott a miniszter.

Márpedig a migránsokat nem elosztani kell, hanem megállítani a határon

– szögezte le Szijjártó Péter.

Tiszta vizet kellene önteni a brüsszeli és a berlini poharakba, és világossá kellene tenni, hogy a határsértés egy súlyos bűncselekmény, amivel szemben keményen kell fellépni – fogalmazott Szijjártó Péter. Hozzátette: 

Magyarország déli határánál most már rendszeresen lövöldöznek migránsok és embercsempészek. Elképesztő, hogy egyes európai politikusok az ő oldalukon állnak.

Szijjártó Péter a német külügyminiszter azon kijelentésére reagált, miszerint „rendezetten és igazságosan el kell osztani a tagállamok között az Európai Unióba érkező menedékkérőket”.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában