Diplomácia

2023.07.11. 17:09

Orbán Viktor Dél-Korea elnökével tárgyalt

Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn Vilniusban, a NATO-csúcstalálkozó helyszínén megbeszélést folytatott Jun Szogjol dél-koreai államfővel Magyarország és Dél-Korea együttműködésének fejlesztési lehetőségeiről - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

MW

Orbán Viktor miniszterelnök (b) és Jun Szogjol dél-koreai államfő kezet fog megbeszélésük előtt Vilniusban, a NATO-csúcstalálkozó helyszínén 2023. július 11-én

Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda

Fotó: Fischer Zoltán

A felek megállapították: Dél-Korea immár évek óta az egyik legnagyobb külföldi beruházó Magyarországon, és a kereskedelmi kapcsolatok is rekordokat döntögetnek.

Orbán Viktor megerősítette, hogy 

 

Magyarország a gazdasági kapcsolatok további erősítésére törekszik, olyan ágazatokban is, mint az atomenergetika vagy a védelmi ipar.

 

Elhangzott: Magyarország és Dél-Korea kapcsolatainak mély gyökerei vannak, ezért a humán területeken, az oktatásban és a kultúrában is érdemes tovább erősíteni az együttműködést.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában