MJVSZ

2023.06.30. 22:22

Varga Mihály: az önkormányzatok bővülő forrásokkal számolhatnak

Az önkormányzatok bővülő forrásokkal számolhatnak, a kormány megtartja azokat a támogatási és kompenzációs mechanizmusokat, melyeket az elmúlt években is működtetett - mondta Varga Mihály a Megyei Jogú Városok Szövetségének közgyűlése közben tartott sajtótájékoztatón pénteken Esztergomban.

MW

Varga Mihály pénzügyminiszter beszédet mond a 66. Nemzetközi Pénzügyi Torna megnyitóján a Pénzügyőr Sportegyesület pasaréti sportpályáján 2023. június 26-án

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

A pénzügyminiszter kijelentette, ha ez a pénz nem lesz elég, a kormány kész arra, hogy a támogatási kereteket növelje. Jelezte, hogy jövőre az önkormányzatok működése összesen 4200 milliárd forintba kerül, ebből 1050 milliárd forintot biztosít majd a központi költségvetés. 

Varga Mihály hozzátette,

 továbbra is azon dolgoznak, hogy az infláció minél kisebb mértékű legyen, így a jegybank csökkenthesse a kamatot és a kedvezőbb hitelfelvételi lehetőségek lendületbe hozhatják a fogyasztási és a beruházási oldalt. 

A miniszter kiemelte, számításaik szerint az év végére egyszámjegyű lesz az infláció, a következő évben pedig 6 százalékos inflációval tervezve a gazdaság egésze 4-5 százalékos mértékben növekedhet. 

"Stabil, kiszámítható működést tervezünk, 2024 egy védelmi költségvetés lesz, a családok biztonságának megtartása, a nyugdíjasok védelme, a munkahelyek megtartása, illetve a rezsivédelem kap prioritást" - ismertette Varga Mihály.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában