Felzárkóztatás

2023.05.13. 18:04

Gyermekvédelmi ellátásban élőknek szerveztek tehetségkutató versenyt

A gyermekvédelmi ellátásban nevelkedő gyermekeknek és fiataloknak immár tizenkettedik alkalommal rendezték meg a Varázscsepp országos tehetségkutató verseny döntőjét szombaton Budapesten.

MW

Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára Csepregi Éva zsűritaggal beszélget a gyermekvédelmi ellátásban nevelkedő gyermekek és fiatalok tizenkettedik alkalommal megrendezett Varázscsepp országos tehetségkutató versenyének döntője előtt a fővárosi Millenáris parkban 2023. május 13-án

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Attila

Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára a Millenáris parkban tartott eseményen megköszönte a gyermekvédelemben dolgozóknak, hogy „egész évben csepegtetik a varázscseppeket”, amelyektől „minden megváltozik, a kívánságok teljesülnek, minden rossz megszűnik”.

SOLTÉSZ Miklós
Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára köszöntőt mond a gyermekvédelmi ellátásban nevelkedő gyermekek és fiatalok tizenkettedik alkalommal megrendezett Varázscsepp országos tehetségkutató versenyének döntője előtt a fővárosi Millenáris parkban 2023. május 13-án
Fotó: Kovács Attila / Forrás: MTI

A verseny előadásai pedig „gyógyítják a lelket, a szívet és erősítik a közösséget” − tette hozzá az államtitkár.

Láng Zsolt, a közép-magyarországi gazdaságfejlesztési zóna komplex fejlesztéséért felelős kormánybiztos, a rendezvény védnöke azt mondta, az elmúlt több mint tíz évben már országos hírűvé vált versenyen „megnézik, kiben mi lakozik, miben tehetséges, mivel tud örömet okozni másoknak”.

A fellépőknek azt kívánta, hogy a tehetségük a mindennapokban is okozzon örömöt számukra és a szabadidejükben is tudjanak foglalkozni azzal, ami érdekli őket.

A tehetségkutató versenyt a Cseppkő Gyermekotthoni Központ és a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság szervezte. A vetélkedő öt különböző kategóriában ad lehetőséget arra, hogy a jelentkezők összemérhessék tudásukat és tehetségüket: ének, tánc, hangszer, vers és próza, valamint egyéb előadó-művészet, például rap, kisebb színdarabok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában