Nem meglepő

2023.05.15. 20:29

Az EP-delegáció baráti látogatáson a baloldali holdudvarban

Az Európai Parlament delegációt küldött hazánkba, hogy többek között az uniós pénzek felhasználását, a jogállamiság helyzetét vizsgálják ki. Többek között Bojtár B. Endrével, a Magyar Narancs főszerkesztőjével, Bodoky Tamással, az Átlátszó vezetőjével és Lukács Csabával, a Magyar Hang szerkesztőjével is találkozott a háromnapos látogatása első napján a Budapestre érkező EP-küldöttség – tudta meg a Magyar Nemzet.

MW

Daniel Freund német zöldpárti európai parlamenti képviselő a jogállamiság magyarországi helyzetével kapcsolatos uniós aggályokra adott magyar válaszintézkedésekkel kapcsolatban tartott sajtóértekezleten az Európai Parlament brüsszeli épületében 2022. november 17-én

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Stephanie Lecocq

Sajtóhírekből úgy tudni az újságírókkal való találkozások után jöttek a sorban az NGO-k, egész pontosan a K-Monitor, a Transparency International, a Magyar Helsinki Bizottság, a Korrupciókutató Központ és a Budapest Institute képviselői, továbbá az adóhatósággal vitába keveredő, az ellenzék által (majdnem) államfőnek jelölt Iványi Gábor lelkész, az Oltalom Egyesület nevében. Egy órát kapott ugyanakkor Freundék idejéből Vajda Zoltán, a költségvetési bizottság baloldali elnöke is. A második napot a budapesti Városházán kezdik a küldöttek, Karácsony Gergely főpolgármesterrel.

Az Európai Parlament ellenőrző bizottságának személyi összetételében kódolva van a hungarofóbia, és mivel a hazai ellenzék mellett a nemzetközi baloldalt képviselő NGO-k is részt vesznek a munkában, így könnyen megjósolható, hogy súlyosan elfogult jelentés fog készülni

− fogalmazott a Magyar Nemzet megkeresésére Nagy Ervin, a XXI. Század Intézet elemzője. 

A részletes hétfői programról a Magyar Nemzet szeretett volna pontosabb tájékoztatást is kapni az Európai Parlament Magyarországi Kapcsolattartó Irodájától, de lapzártájukig nem válaszoltak megkeresésükre. 

A teljes cikk ITT olvasható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában