Magzati holokauszttörvény

2022.07.06. 19:00

Az orvosi alapképzés részévé tennék az abortusz összes módszerét a németek

Újabb hajmeresztő ötlettel állt elő a német szövetségi kormány egyik minisztere. Ezúttal a Zöldek által delegált családügyi tárcavezető robbantotta fel az internetet: azt követeli, hogy az orvostanhallgatók már az egyetem első éveiben tanuljanak az abortuszról.

Az abortusz különféle orvosi módszereit az orvosképzés részévé kell tenni

jelentette ki Lisa Paus, akinek – legalábbis bevallása szerint – a legfontosabb küldetése a gyermekek alapvető biztonsága. A családok jólétéért felelős miniszter elmondta azt is, hogy már folynak az egyeztetések Karl Lauterbach egészségügyi miniszterrel arról, miként lehetne beépíteni az abortuszt az orvosi alapképzésbe.

Bundestag
Lisa Paus német családügyi miniszter
Forrás: CARSTEN KOALL / DPA/AFP

Komoly hagyománya van az ilyen és hasonló ötleteknek Németországban.

A szociáldemokraták, a liberálisok és a zöldek alkotta szövetségi kormány már hónapok óta foglalkozik egy olyan intézkedés bevezetésével, amelyet sokan csak "magzati holokauszttörvényként" emlegetnek.

Az abortusz oktatása csak töredéke a tervezett rendelkezéseknek. A kormány még márciusban fogadta el Marco Buschmann liberális igazságügyi miniszter törvényjavaslatát, amely eltörölné az abortuszra vonatkozó reklámtilalmat. Ha a német parlament megszavazza a javaslatot, akkor több évtized után ismét országszerte szabadon reklámozhatják a terhesség megszakítását, és arra ösztönözhetik a nőket, hogy végeztessenek abortuszt - írja beszámolójában a V4NA hírügynökség.

Borítóképünk illusztráció, fotó: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában