Járvány

2020.07.29. 10:05

Jövő péntekig döntenek az idei London Marathon sorsáról

A koronavírus-járvány miatt a nagy maratonik többségét már törölték idén, a londoni az egyetlen, melynek megtartására van még némi esély.

Competitors run with along The Embankment with the London Eye seen in the background as they compete in the 2019 London Marathon in central London on April 28, 2019. (Photo by Tolga AKMEN / AFP) / “Restricted to editorial use - sponsorship of content subject to LMEL agreement”.

Forrás: AFP

Fotó: TOLGA AKMEN

A szervezők jövő péntekig határoznak arról, hogy megtartják-e idén az áprilisról október 4-re halasztott London Marathont.

Az insidethegames.biz honlap híre szerint a világ egyik legrangosabb maratonijának házigazdái valamennyi nevezettet tájékoztatták arról, hogy még nem tudnak véglegeset az idei verseny sorsáról, és további egyeztetésekre van szükség a Nemzeti Egészségügyi Szolgálattal. Hugh Brasher versenyigazgató ígéretet tett arra, hogy a lehető leggyorsabban határoznak a kérdésben, legkésőbb jövő péntekig.

A koronavírus-járvány miatt a nagy maratonik többségét már törölték idén, a londoni az egyetlen, melynek megtartására van még némi esély. A brit fővárosban hagyományosan bombaerős mezőny gyűlik össze, és ez így lenne idén is: a férfiaknál a világ két legjobb idejével rendelkező sztár, a világcsúcstartó kenyai Eliud Kipchoge és az etióp Kenenisa Bekele csapna össze egymással.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!