Klopp derültséget okozott

2024.03.07. 14:20

Szoboszlai Dominik és Mohamed Szalah is pályára léphet majd Prágában

Az Európa-liga csütörtöki nyolcaddöntőinek egyik legnagyobb érdeklődést kiváltó meccse a Sparta Praha és a Liverpool összecsapása lehet,. Az angol csapat edzője, Jürgen Klopp nevezte a keretbe a sérüléséből visszatérő Szoboszlai Dominik mellett Mohamed Szalah-t is. A magyar válogatott csapatkapitányát a világbajnok argentin csapattársa, Alexis Mac Allister is méltatta a meccset megelőző sajtótájékoztatón.

MW

Szoboszlai Dominik csapattása, Mohamed Szalah (j2) gólját ünnepli a labdarúgó Európa-liga csoportkörében. Prágában mindketten pályára léphetnek majd

Forrás: MTI

Fotó: Szilágyi Anna

Szoboszlai Dominik még január legelején sérült meg, majd pár héten belül visszatért, de február elején kiújult a magyar játékos sérülése. A Liverpool középpályása így csak múlt csütörtökön edzhetett újra együtt a csapattal, s két nappal később vissza is tért: a 75. percben csereként állt be a Nottingham elleni bajnokin – írta meg a Magyar Nemzet. Jürgen Klopp tegnap este Prágában tartotta meg a sajtótájékoztatóját, és ott szóba került Szoboszlai Dominik lehetséges játéka is. 

Szoboszlai Dominik imád focizni 

A sérültek közé tartozó Trent Alexander-Arnoldra, Alissonra, Diogo Jotára, Joel Matipra, Thiagóra, Ryan Gravenberchre és Curtis Jonesra még mindig várniuk kell a Liverpool szurkolóinak. Jürgen Klopp vezetőedző egyikükre sem számíthat csütörtökön este a Sparta Praha ellen, de a listát nézve akad jó hír is, hiszen már nincs ott Szoboszlai Dominik és a Mohamed Szalah sem, akik el is utaztak a cseh fővárosba – derült ki az Origó oldaláról. Jürgen Klopp a Sparta Praha elleni mérkőzést megelőző sajtótájékoztatón megnevettette az egybegyűlteket, amikor az M4 Sport riporterének kérdését megelőzve beszélt Szoboszlairól.

„Szerintem is nagyon jó játékos...” – mondta Klopp mosolyogva, majd bővebben így jellemezte a magyar középpályást, azt is megindokolva, miért kellett egy hónapot várni a visszatérésére: 

Jó, hogy visszatért. Gondolom, jól tudjátok, mennyire imád focizni, így nagyon-nagyon nehezen viselte, hogy sérült volt. Nem olyan jellegű sérülése volt, ami napi fájdalommal járt, viszont nem tudott rendesen edzeni, ahogyan az az izomsérüléseknél lenni szokott. Éppen ezért kellett óvatosnak lennünk a rehabilitációjánál. Két-három hete már a csapattal edzhetett volna, de az orvosi stáb azt javasolta, hogy várjunk még vele, úgyhogy ezt tettük. Most visszatért, játszott is már pár percet, és a keretben lesz. Meglátjuk, mennyi szerepet kap. A csehek elleni meccsel kapcsolatban Klopp még azt is elmondta, hogy nem felkészülési mérkőzésre érkeztek Prágába a Manchester City elleni vasárnapi rangadó előtt, komolyan veszik a Spartát, annál is inkább, mert jól felkészített csapatról van szó. 

Mac Allister dicsérete 

A szerda esti sajtótájékoztatón az argentin világbajnok Alexis Mac Allister is az újságírók rendelkezésére állt, és edzőjéhez hasonlóan szintén elismerően nyilatkozott Szoboszlairól. 

Fantasztikus játékos és nagyszerű ember. Nagyon jól teljesít, mióta itt van. Sérült, de nem feledhetjük, mennyi mindent ad a csapatnak. Egyértelműen ugyanolyan fontos láncszeme a csapatnak, mint a többiek is. Különleges srác

 – méltatta a magyar válogatott csapatkapitányát a világbajnok középpályás. A Sparta Praha vezetőedzője, Brian Priske szerint a Liverpool a sérültjeik ellenére is színvonalas játékot produkál a szezonban.

A játékosaimnak nem lesz könnyű dolguk ellene. Azt is nehéz megjósolni, hogy ki fog kezdeni náluk. Bár többen is sérültek náluk, a csapat így is nagyszerűen teljesít. Ezért minket inkább a Liverpool játékstílusa érdekel, mint a konkrét személyi állomány, arra igyekszünk hatásosan felkészülni

 – árulta le a csehek edzője. 

Európa-liga, nyolcaddöntő, első mérkőzés

Sparta Praha (cseh)–Liverpool (angol) 18.45

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában