Sorsoltak a nemzetközi kupákban

2024.03.15. 18:11

Szoboszlai Dominik csapata az Atalanta ellen folytatja szereplését az EL-ben

Ma sorsoltak az európai kupákban. Szoboszlai Dominik együttese, a Liverpool az Atalantával találkozik a labdarúgó Európa-liga negyeddöntőjében.

MW

A Liverpool 11-2-es összesítéssel lépett túl a Sparta Praha csapatán, az Atalanta került az útjukba

Forrás: MTI

Fotó: Jon Super

A liverpooliak hazai pályán kezdik majd az olasz bajnokságban hatodik helyen álló bergamóiak elleni párharcot. Az is eldőlt, hogy amennyiben Szoboszlaiék bejutnak az elődöntőbe, ott a portugál Benfica és a francia Olympique Marseille párharcának továbbjutójával találkoznak. 

A többi negyeddöntőben a tavaly Bajnokok Ligája-elődöntős AC Milan olasz házirangadót vív majd az El legutóbbi kiírásában döntős AS Romával, míg az idényben veretlen német Bayer Leverkusen a Konferencia-liga tavalyi győztesével, az angol West Hammel csap össze.

A negyeddöntőket április 11-én és 18-án, az elődöntőket május 2-án és 9-én rendezik, míg a döntőnek Dublin ad majd otthont május 22-én.

A negyeddöntő párosítása és programja

Április 11., csütörtök, 1. mérkőzések:
AC Milan (olasz)-AS Roma (olasz) 21.00
Liverpool FC (angol)-Atalanta (olasz) 21.00
Bayer Leverkusen (német)-West Ham United (angol) 21.00
Benfica (portugál)-Olympique Marseille (francia) 21.00
Április 18., csütörtök, visszavágók:
AS Roma-AC Milan 21.00
Atalanta-Liverpool FC 21.00
West Ham United-Bayer Leverkusen 21.00
Olympique Marseille-Benfica 21.00

Sorsoltak a Bajnokok Ligájában is

A címvédő Manchester City a Real Madriddal került össze a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjében. A pénteki, nyoni sorsoláson eldőlt, hogy a legutóbbi győztes, valamint a 14-szeres aranyérmes madridiak párharca a spanyol fővárosban kezdődik majd, és a visszavágó lesz Angliában.

 A két együttes tavaly az elődöntőben csapott össze, akkor a spanyolországi 1-1 után Manchesterben 4-0-ra nyert a későbbi győztes City.

A negyeddöntő másik slágercsatája a Paris Saint-Germain és a Barcelona mérkőzései lesznek: a két klub legutóbb a 2020/2-es BL-szezon nyolcaddöntőjében találkozott, akkor a PSG 5-2-es összesítéssel jutott tovább. A másik két negyeddöntőben az Arsenal a Bayern Münchennel, az Atlético Madrid pedig a Borussia Dortmunddal találkozik. 

A pénteki sorsoláson az is eldőlt, hogy továbbjutás esetén az elődöntőben a Real vagy a City az Arsenallal vagy a Bayernnel találkozik, míg a másik ágon az Atlético, Dortmund, Barcelona, PSG négyesből kerül majd ki a finalista.

A negyeddöntőket április 9-10-én és 16-17-én, az elődöntőket április 30-május 1., valamint május 7-8-án rendezik, míg a finálé a londoni Wembley Stadionban lesz június 1-jén.

A negyeddöntő párosítása

Arsenal (angol)-Bayern München (német)
Atlético Madrid (spanyol)-Borussia Dortmund (német)
Real Madrid (spanyol)-Manchester City (angol)
Paris Saint-Germain (francia)-FC Barcelona (spanyol)
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában