Elment egy időtlen ikon

2023.07.16. 19:42

Elhunyt Jane Birkin brit énekes-színésznő

Elhunyt 76 éves korában Jane Birkin, a brit énekes-színésznőt holtan találták a francia fővárosban található otthonában - közölte vasárnap a párizsi városvezetés.

MW

2021. július 8-án a Jane par Charlotte című dokumentumfilm bemutatójának alkalmából tartott fotózáson, a 74. Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválon készített kép Jane Birkin angol-francia színész-énekesnőről, aki 2023. július 16-án, 76 éves korában elhunyt

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Sebastien Nogier

Az ország egy "időtlen frankofón ikont vesztett el" 

- közölte a francia kulturális minisztérium.

Az évek óta szívpanaszokkal küszködő Birkin már 2021-ben egy enyhébb sztrókot szenvedett.

Jane Birkin 1946-ban Londonban született, pályafutását színésznőként kezdte Nagy-Britanniában. 1968-ban játszott például a Wonderwall című filmben, amelynek zenéjét egy Beatle, George Harrison szerezte, ám élete gyökeres fordulatot vett, amikor elnyerte egy francia film, a Slogan egyik főszerepét - a férfi főszereplő a francia kultúra nagy provokátora, Serge Gainsbourg volt. Közös duettjük, az 1969-ben készült Je t'aime... Moi non plus gyorsan meghozta számára a világhírt.

Jane Birkin és Serge Gainsbourg a Cannes-i Filmfesztiválon 1976. május 22-én 
Forrás: AFP

Jane Birkin énekesnőként, színésznőként és közéleti személyiségként is óriási népszerűséget vívott ki magának Franciaországban.

Legutolsó albuma "Oh! Pardon tu dormais..." címmel 2020-ban jelent meg.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!