generációk hőse

2021.03.14. 07:17

Sherlock Holmes-múzeumért kampányol az ismert színész, műsorvezető

Stephen Fry szerint a kiszemelt portsmouthi Edward-korabeli épület ideális helyszíne lenne a múzeumnak.

The Adventures of Sherlock Holmes TV Series 1984 - 1985 UK Created by John Hawkesworth Jeremy Brett, Rosalie Williams, David Burke Restricted to editorial use. See caption for more information about restrictions. It is forbidden to reproduce the photograph out of context of the promotion of the film. It must be credited to the Film Company and/or the photographer assigned by or authorized by/allowed on the set by the Film Company. Restricted to Editorial Use. Photo12 does not grant publicity rights of the persons represented. (Photo by 7e Art/Granada Television / Photo12 via AFP)

Forrás: PHOTO12/AFP

Fotó: 7E ART/GRANADA TELEVISION

Stephen Fry felkarolta azt a kampányt, amely egy portsmouthi épület Sherlock Holmes-múzeummá alakításáért indult.

A színész, író és műsorvezető szerint a kiszemelt Edward-korabeli épület „ideális helyszíne” lenne a múzeumnak. A BBC News honlapja szerint azonban a városi tanács vezető kulturális tanácsosa „teljességgel alkalmatlannak” tartja az épületet a múzeum számára.

Arthur Conan Doyle, a Sherlock Holmes-regények írója Portsmouthban élt, és archívumainak egy része a közeli Portsmouth Múzeumban kapott otthont.

A város ezer lakója írta alá a petíciót, amelyben ellenzik, hogy a Sherlock Holmes-múzeumnak kiszemelt épületben, amely korábban irattár volt, tanácsi lakásokat alakítsanak ki. A kampány résztvevői azt akarják elérni, hogy a Lancelyn Green-gyűjtemény, amely Conan Doyle 14 ezer darabos kollekcióját tartalmazza, és jelenleg zömmel raktárakban pihen, az Edward-korabeli épületben kapjon helyet.

Fry számos Sherlock Holmes-hangoskönyvet készített, és szerepelt a Sherlock Holmes 2. – Árnyjáték című filmben is. A színész sürgette a városi tanácsot, hogy „ragadják meg a pillanatot, és hozzanak létre valamit, ami komolyan megnövelheti a város tekintélyét”. Mint hangsúlyozta, Holmes világszerte minden generáció számára igazi hős, és az iránta való csodálat csak tovább nő majd.

„Rajongók légióit vonzaná a világ minden tájáról a Holmesnak szentelt legnagyszerűbb archívum” – tette hozzá.

A városi önkormányzat kulturális tanácsnoka, Steve Pitt elismerte, hogy egy Conan Doyle-múzeum nagyon jó lenne a városban, de úgy vélte, hogy annak más helyszínt kell találni.

A tanács tagjai jövő kedden vitatják meg a témát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!