Thomas Cook-csőd

2020.01.20. 12:35

A lengyel LOT pályázik a német Condor átvételére

A Condor légitársaság anyavállalata, a Thomas Cook utazási iroda csődbe menetele után kiírt pályázat utolsó körébe a lengyel LOT légitársaság mellett még az amerikai Apollo befektetési társaság, valamint a brit Greybull befektetési társaság került be.

A lengyel LOT légitársaság egyike a német Condor légitársaság átvételére pályázó három társaságnak a lengyel Puls Biznesu napilap hétfői jelentése szerint.

A Condor vételára szakértői becslések alapján 250-300 millió euróra rúghat, amit a LOT a Puls Biznesu szerint könnyedén elő fog tudni teremteni.

A Condor megvásárlása jól ki tudná egészíteni a LOT meglévő repülőgép flottáját és egyúttal kielégítené a lengyel légitársaság igényét hálózatának bővítésére is – írja a Puls Biznesu.

A német légitársaság flottáját Airbus A320 és A321, valamint Boeing B757 és B767 modellekből álló 58 repülőgép alkotja. A lengyel légitársaság 94 repülőgépből álló flottája különböző Boeing, Embraer, De Havilland és Bombardier modelleket foglal magába.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!