nem derült ki semmi

2020.01.22. 14:04

Megszüntették az eljárást Prince orvosa és egy gyógyszertár ellen

A gondatlanságból elkövetett emberölés miatti keresetet az énekes családja nyújtotta be négy évvel ezelőtt.

Purple Rain 1984 real Albert Magnoli Prince. collection christophel © Warner Bros

Forrás: AFP/collection christophel © Warner Bro

Fotó: WARNER BROS

A család Prince orvosát tette felelőssé a sztár haláláért, mivel az 57 éves énekes erős fájdalomcsillapítójának véletlen túladagolása miatt hunyt el 2016-ban minneapolisi otthonában. A kereset a gyógyszertár felelősségét is felvetette, amely a receptre felírt gyógyszert kiadta.

A BBC cikke emlékeztetett arra, hogy a bírósági keresetek megszüntetése mögött rendszerint a felek közötti megállapodás áll, de ezek az egyezségek általában nem kerülnek nyilvánosságra.

A család keresetében Prince kezelőorvosát, Michael Schulenberget és a Walgreens gyógyszertárat tette felelőssé a sztár haláláért. Az orvos tagadta, hogy bármilyen szakmai hibát követett volna el.

A bíróság egyúttal az illinoisi Trinity Kórházat is felmentette, ahol egy héttel halála előtt opioid-túladagolás miatt kezelték az énekest.

A család egy másik keresetet is benyújtott Howard Kornfeld opioidfüggőség-specialista ellen, akit szintén gondatlansággal vádoltak meg, mivel egy nappal a sztár halála előtt Prince stábja segítséget kért tőle, de ő maga helyett fiát küldte Minneapolisba a lehetséges kezelés megbeszélésére. Ezt a vádat egy bíróság szeptemberben már elvetette, de a sztár hagyatékának ügyvédjei fellebbeztek a döntés ellen.

A Prince halála után lefolytatott vizsgálat kiderítette, hogy a zenész évekig küzdött komoly fájdalmakkal, és házában százszámra halmozott fel különböző fájdalomcsillapítókat.

A bizonyítékok szerint Prince azt gondolta halála előtt, hogy vényköteles Vicodint vett be, közben a tabletta hamisított volt, és potenciálisan halálos fentanilt tartalmazott.

A nyomozók nem találtak bizonyítékot arra, hogy a tablettákat orvos írta volna fel. A sztár halálának ügyében senki ellen nem emeltek vádat, és nem derült ki, hogy honnan származott a hamisított gyógyszer.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!