sikeres belépő

2019.02.21. 10:47

Calvin Harris rögtön két díjat is bezsebelt a Brit Awardson

Két-két trófeával a skót DJ mellett a The 1975 pop-rock banda lett a díjátadó másik nagy győztese.

British DJ and musician Calvin Harris collects his British Producer of the Year award during the BRIT Awards 2019 ceremony and live show in London on February 20, 2019. (Photo by Daniel LEAL-OLIVAS / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE – NO POSTERS – NO MERCHANDISE– NO USE IN PUBLICATIONS DEVOTED TO ARTISTS

Forrás: AFP

Fotó: Daniel Leal-Olivas

A londoni O2 arénában megrendezett gálát Hugh Jackman nyitotta meg A legnagyobb showman című filmjének főcímdalával.

A The 1975 az estén megkapta a legjobb brit együttes díját, és A Brief Inquiry Into Online Relationships című lemezükkel ők nyerték el a legjobb brit album díját is.

Harrist, aki olyan neves előadókkal dolgozott, mint Rihanna és Sam Smith, először díjazták a brit lemezipar díjátadóján. A skót DJ a produceri díjat és a legjobb brit kislemez díját is elnyerte a One Kiss című számért, amelyet Dua Lipa énekesnővel készített.

Az amerikai énekes-dalszerző Pink, akinek előadásával a gála zárult, a zenéhez való rendkívüli hozzájárulásért járó életműdíjat vehette át, amelyet korábban csak brit művész nyert el. A Raise Your Glass és a Just Like a Pill énekese köszönőbeszédében elmondta:

nagy megtiszteltetésnek tartja, hogy abban a kategóriában lett díjazott, mint David Bowie, a Beatles, Elton John vagy Paul McCartney. „Ez egyszerűen felfoghatatlan számomra”

- hangsúlyozta.

A legjobb női szóló előadó díját Jorja Smith vehette át, George Ezra pedig, akinek Shotgun című száma a nyár slágere volt, a legjobb brit férfi szólóénekes trófeáját vihette haza.

Az év legjobb brit zenés videója díjat a Little Mix lánybanda kapta Woman Like Me című, Nicki Minaj rapperrel közös számáért. Tom Walker a Leave a Light On című dallal lett díjazott a legáttörőbb brit előadás kategóriában.

A nemzetközi kategóriákban Ariana Grande és a kanadai rapper, Drake kapta a legjobb szóló női és férfi előadó díját. A legjobb nemzetközi együttes pedig a Beyonce és Jay-Z alkotta The Carters lett.

A Brit Awards díjkategóriáiban idén több nő szerepelt, mint férfi, amire ezt megelőzően csak egyetlen alkalommal volt példa a díj négy évtizedes történetében.

A brit zenei díjat korábban az a kritika érte, hogy nem tükrözi a brit zenei élet sokszínűségét.

A legtöbb díjkategória győzteséről a brit zeneipar tagjainak szavazása döntött, néhány kategóriában azonban, köztük az év videoklipje mezőnyben a közönség szavazhatott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!