Gyermekvállalási kedv

2017.07.19. 16:05

Novák Katalin: családbarát munkahelyeket, munkabarát családokat

Fontos, hogy a munkahelyek családbarátok, a családok pedig munkabarátok legyenek – hangsúlyozta Novák Katalin Tallinnból az MTI-nek.

A család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkár az európai uniós tagállamok foglalkoztatási, szociális és esélyegyenlőségi ügyekben illetékes kormánytagjainak a munka és a családi élet harmonizálásával foglalkozó szerdai informális tanácskozásán vett részt Észtországban, ahonnan telefonon adott interjút a nemzeti hírügynökségnek.

A megbeszélés után elmondta: felszólalásában kiinduló pontként kiemelte azt a problémát, hogy kevés gyermek születik. Ez a tagállamok szinte mindegyikére áll, és európai szinten minél többet kellene vele foglalkozni – tette hozzá.

Hangsúlyozta, hogy mindenekelőtt meg kell vizsgálni, milyen akadályok állnak a fiatalok gyermekvállalásának útjában, és miként lehet segíteni ezek lebontásában. Az egyik ilyen eszköz a munka és család egyensúlyának kialakítása, ennek megteremtése kormányzati oldalról is – mondta az államtitkár, hozzátéve: Magyarországon az utóbbi öt évben húsz százalékkal élénkült a gyermekvállalási kedv, de ez még kevés.

Novák Katalin felszólalásában kifejtette, hogy Magyarország családbarát országban gondolkodik, de azt is fontosnak tartja, hogy munkából éljen a lakosság, a nők számára is lehetőségek nyíljanak a munkaerőpiacon, ezért – mint fogalmazott – fontos, hogy a munkahelyek családbarátok, a családok pedig munkabarátok legyenek.

 

Címkék#Tallinn

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!