településrendezés

2019.01.16. 07:03

Hulladéklerakó ellen tiltakoznak a kesztölciek

Heves tiltakozást váltott ki a napokban a település határába tervezett hulladéklerakó ötlete, amellyel kapcsolatban több információ látott napvilágot.

W. P.

Forrás: 24 Óra

Úgy tudjuk, hogy egy hazai vállalat nem veszélyes, úgynevezett inert hulladékhasznosító telep létesítésével kereste meg az önkormányzatot, de Bognárné Solymoskövi Veronika jegyző novemberben elutasította az előzetes szakhatósági hozzájárulást. A napokban az illetékes hatóság és a Tatabányai Járási Hivatal is állást foglalt az ügyben és ők sem járulnak hozzá a beruházáshoz.

Kesztölc vezetése évek óta kiemelten foglalkozik a térségi turizmus fejlesztésével, amely a község elsődleges kitörési pontjának számít.

A lakókban is kialakult egy egyfajta természetvédő szemléletmód, figyelnek arra is, hogy ne szennyezzék a környezetüket.

Nyíró Andrástól, a Virágzó Kesztölc Egyesület elnökétől megtudtuk, hogy egy ilyen létesítmény jelentősen veszélyeztethetné a pilisi turizmus fejlődését. Az illegális hulladéklerakók is problémákat okoznak, ezért nincs szükségük még egy, legálisan működő telepre.

Dr. Völner Pál, a térség országgyűlési képviselője a tervezet kapcsán hangsúlyozta, hogy a „kesztölciek akarata ellenében nem valósulhat meg egy ilyen beruházás.”

Vöröskői István polgármester elmondta, hogy a cég a telep létesítése érdekében a Településrendezési Terv felülvizsgálatát kérte.

– A januári testületi ülésen újra megvitatjuk, hogy milyen változtatások miatt szeretnénk felülvizsgáltatni a tervünket, de azok között a telep létesítésével kapcsolatos tétel nem szerepel – felelte kérdésünkre a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában