fő a biztonság

2019.11.11. 14:53

Schmidt Csaba indítványa felgyorsítaná a Bánhida és Sárberek közötti aluljáró építését

A Bánhidát Sárberekkel összekötő új út építésének mielőbbi megkezdése érdekében önálló indítványt nyújt be a képviselő-testületi ülésen Schmidt Csaba.

Sugár Gabi

Schmidt Csaba meggyorsítaná az útberuházást

Forrás: 24 Óra

Fotó: Sugár Gabi

A Csónakázó-tó partján tartott sajtótájékoztatót Schmidt Csaba, azon a szakaszon, ahol várhatóan indul majd az aluljáró. A TSZC Fellner Jakab Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Általános Iskolája kerítése mellett halad majd a nyomvonal, s a vasúti sínek alatt az új bánhidai körforgalomhoz csatlakozik a Polacsek utcánál. Nemrégiben tragédia is történt, a Csónakázó-tó közelében gázolt halálra a vonat egy 12 éves kisfiút. Az érintett vasúti szakaszon saját magukat veszélyeztetve vágják le az utat Sárberek és Bánhida között az emberek.

Schmidt Csaba meggyorsítaná az útberuházást (Fotó: Sugár Gabi / 24 Óra)

Annak érdekében, hogy a régóta hiányzó új út építése mielőbb megkezdődhessen, önálló képviselői indítványt nyújt be Schmidt Csaba a jövő heti közgyűlésre, amelynek lényege, hogy az Árpád Gimnázium reálgimnáziummá fejlesztésének megindításakor már használt jó gyakorlat alapján előlegezzék meg a kivitelezés befejezéséhez szükséges összeg egy részét. Így a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. még az idén szerződhet az engedélyes tervek elkészítésére a tervező-, kivitelező céggel, s a jövő év második felében már megkezdődhet a város egyik legnagyobb közlekedési beruházása.

– Önálló képviselői indítványban teszek javaslatot arra, hogy az idén a rendelkezésre álló TOP-os forrásokból 262 millió forintot csoportosítsunk át, s a hiányzó 249 milliót pedig a jövő évi költségvetésünkben előlegezzük meg. Bízom benne, hogy képviselőtársaim a tatabányaiak érdekeit figyelme véve hozzák majd meg döntésüket és támogatják javaslatomat – mondta Schmidt Csaba.

További részletek a 24 Óra november 12-i számában!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában