felhős éjszaka

2018.07.28. 08:35

Semmit se látott az évszázad holdfogyatkozásból? Tarján mellett lőttek róla egy fotót, és meg is mutatjuk!

Szantner Gábor és egy lelkes tarjáni csapat nem bízta a véletlenre a holdfogyatkozás megnézését. Óriási szerencséjük volt, pár percre ugyanis megmutatta magát nekik a Hold.

Sz. A.

Szantner Gábornak és a lelkes tarjáni csapatnak óriási szerencséje volt, pár percre ugyanis megmutatta magát nekik az évszázad holdfogyatkozása.

Fotó: Szantner Gábor

Az évszázad holdfogyatkozását sajnos nemigen lehetett látni megyénkben sem, a felhős ég miatt. Voltak, akik Tatán a Kálvária-dombról igyekeztek elcsípni valamint a 103 perces teljes fogyatkozásból, míg mások, például a tarjániak igyekeztek minél távolabb kerülni a városi, települési fényekből. Szantner Gáborék például a Somlyó-hegyet szemelték ki maguknak. És milyen jól tették!

Már maga a látvány is gyönyörű volt: mint Gábor elárulta, elláttak egészen az esztergomi Bazilikáig. Aztán kezdődött a holdfogyatkozás, és egy rövid időre megmutatta magát a sötétbe burkolózott Hold is a felhők között:

A tarjániak elcsípték az évszázad holdfogyatkozását (Fotó: Szantner Gábor)

Ha ön is lefotózta a holdfogyatkozást, küldje el képét a [email protected], hogy másoknak is megmutathassuk!

Mutatunk azért egy videót is, hogy felhők nélkül milyen látványban lett volna részük mind Gáboréknak, mind mindannyiunknak:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában