előrelépés

2018.07.26. 13:56

Szeptembertől egyetemként működik tovább a tatabányai Edutus Főiskola

2017 novemberében az Edutus Főiskola teljesítette az alkalmazott tudományok egyetemévé válás feltételeit. Ennek köszönhetően szeptembertől mint Edutus Egyetem működik tovább.

kemma.hu

52 végzős hallgató vehette át diplomáját az Edutus Főiskolán

Fotó: Dallos István

Az Edutus jogelődje, a Modern Üzleti Tudományok Főiskolája mint üzleti képzésekre szakosodott első magyar magánfőiskola 1992-ben kezdte meg működését Tatabányán, azóta számos jelentős változáson ment keresztül: a tatabányai székhelyű főiskola 1998-ban határon túli, székelyudvarhelyi, majd budapesti tagozattal bővült. 2017-ben elindult a képzés a Sümegi Közösségi Felsőoktatási Képzési Központban, Civitas Sapiens Központ néven telephelyet létesített Tatán, és terveink között szerepel a területi expanzió folytatása.

Jelenleg 6 alapképzésre, 3 felsőoktatási szakképzésre, 2 mesterképzésre, 10 szakirányú továbbképzésre és számos felnőttképzésre jelentkezhetnek a leendő hallgatók.

Az Edutus innovációs módszereinek megfelelő irányba haladását erősíti meg az augusztus 1-jétől hatályba lépő egyetemi cím. Az Edutus a jövőbeni terveit, céljait a 25 éves jubileumi rendezvényre megalkotott Edutus50 intézményfejlesztési keretprogramban összesítette, amelyet a szakmai, gazdasági partnerekkel, az ágazati irányítókkal, a hazai közélet és a politika érintett vezetőivel közösen időről időre átalakít.

Még lehet jelentkezni

Szerdán kihirdették a ponthatárokat, és várhatóan pénteken elkezdődik a pótfelvételi eljárás, mely keretében még az Edutus Főiskolára jelentkeznek a leendő hallgatók, de a tanévet már az Edutus Egyetemen kezdik meg, és a tanulmányaik végén egyetemi diplomát szereznek. Aki tovább szeretne tanulni, de lemaradt vagy nem sikerült a rendes felvételi eljárás keretében felvételt nyerni a felsőoktatási intézménybe, az augusztus 6-ig még megteheti. További információk a jelentkezésről és az iskola képzéseiről a https://www.edutus.hu/oktatas/ honlapján érhetők el.

(Borítókép: archív; diplomaosztó az Edutus Főiskolán)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában