Főtéri Szüreti Fesztivál

2018.10.03. 06:58

Borlovagokat avattak az esztergomi fesztiválon

Harmadik alkalommal rendezték meg a Főtéri Szüreti Fesztivált, amelyen a koncertek mellett különleges ételekkel és borokkal várták az érdeklődőket, akik még a virtuális valóságba is betekinthettek.

W. P.

Címeres zászlóikkal harmincnégy szervezetet képviselő társaság, a Vinum Ister-Granum Borlovagrend tagjai érkeztek az avatási ceremóniára

Fotó: Walczer Patrik/24 Óra

Szeptember utolsó hétvégéjén újra megtelt élettel Esztergom főtere, ahol a három napig tartó szüreti mulatságon több ezren fordultak meg. A rendezvény a Zene világnapi műsorral kezdődött el, amelyen a Bánomi Óvoda szervezésében a város összes intézménye képviseltette magát. A gyermekek és az óvodapedagógusok énekekkel és játékokkal készültek a Széchenyi téri programra, ahol a Zsolt Nándor Alapfokú Művészeti Iskola pedagógusai muzsikájukkal meg is táncoltatták a népes közönségüket.

A harmadik alkalommal megszervezett rendezvényről ezúttal sem hiányozhatott a hagyományos szüreti felvonulás. A Szentgyörgymezői Kertbarátkör lelkes tagjai már szombat kora reggeltől készültek a fontos eseményre: a birtokaikon hamar begyűjtötték a méretes szőlőleveleket, amelyekkel később ünnepi viseletbe öltöztették a szüreti kocsikat.

A Szentgyörgymezői Olvasókör elől útjára induló menet népzenei kísérettel haladt végig a város utcáin, rövid pihenőik alkalmával pedig a kocsisokat kísérő táncosok műsorát tekinthették meg a lakosok. A Széchenyi téren Bánhidy László alpolgármester köszöntötte a felvonulókat, majd elkezdődött a szüreti műsor a színpadon. A Kertbarátkör tagjai közül idén is megválasztották a hegybírót, aki a bíróné társaságában a színpad előtt számolt be a közönségnek az idei szüretről.

A színpadi műsorban ezúttal is hagyományos magyar néptáncokat láthattunk, majd a produkciók után a városközpont felől mintegy kétszáz borlovag vonult a Széchenyi térre.

Címeres zászlóikkal harmincnégy szervezetet képviselő társaság, a Vinum Ister-Granum Borlovagrend tagjai érkeztek az avatási ceremóniára
Fotó: Walczer Patrik/24 Óra

A muzsikusok felvezetésével a színpad elé felsorakozó, címeres zászlókat felvonultató, harmincnégy szervezetet képviselő társaság a Vinum Ister-Granum Regionis Borlovagrend avatási ceremóniájára érkezett. Az ünnepség után a rock&roll stílusjegyet képviselő Pedrofon zenekar nyitotta meg a fellépő együttesek sorát, majd Nyári Károly elismert jazz-zongorista lányai, Alíz és Edit lépett színpadra.

A kocsikat kísérő táncosok több helyen is rövid műsort adtak
Fotó: W. P./24 Óra

A rendezvény zárónapján a főtérről rajtoltak el az esztergomi félmaraton versenyzői, kora délután pedig a színpadon is elkezdődött a műsor. Az érdeklődők még betekinthettek a virtuális valóságba is, ahol páratlan élményekkel gazdagodtak. A fesztivált a Republic együttes koncertje zárta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában