Két keréken

2023.07.27. 14:00

Nem ment át a műszakin: új réteget kap a hullámos tatabányai bringaút

Kisebb döccenőkkel készül a megyeszékhelyen az Által-ér menti kerékpárút Tatabánya-Kertvárosba vezető bekötő szakasza.

Kemma.hu

Ottjártunkkor már csak a maradványait láttuk a hullámos bringaútnak

Forrás: 24 Óra

Fotó: Viszló Balázs

Bencsik János, a Tatai-medence országgyűlési képviselője tudatta a közösségi oldalán, hogy folyamatban van a tatabányai átkelési szakasz hiányzó részének kivitelezése. Ehhez kapcsolódva - a kertvárosiak kérésének eleget téve - közvetlen kerékpáros kapcsolat is kiépül a már meglévő kerékpárúttal a Jászai Mari utca magasságában. Csakhogy a képviselő fogalmazása szerint ez a kerékpárút szakasz nem ment át a vizsgán.

A napokban volt ugyanis a műszaki átadási és átvételi eljárás, ahol nem nyerte el az ellenőrök tetszését a legújabb szakasz. Az útpálya sajnos „kissé” hullámosra sikeredett, ezért a kivitelezőnek saját költségére fel kell marnia a burkolatot és új aszfaltréteget kell behúznia. Minderre mindössze 30 napja van. Remélhetőleg sikerül a művelet, hiszen maga az Által-ér menti kerékpárút kiváló minőségű és vitán felül az ország egyik legszebb biciklis túraútvonala. Nem véletlen, hogy 2020-ban a Tatabánya és Tata közti szakaszát „Az év kerékpárútja” megtisztelő címével is kitüntették.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!