Podcast

2023.07.29. 16:01

Nem kell félni a mesterséges intelligenciától - állítja a komáromi kutató

Nem kell félni az emberiségnek az újtól, az innovatívtól. Ezt állítja a komáromi Dr. Kecskés Gábor, a győri egyetem docense, aki többek között a mesterséges intelligenciát kutatja.

Kemma.hu

A podcastben Herkely Ákos a mesterséges intelligencia helyzetéről, megítéléséről kérdezi Dr. Kecskés Gábort

Forrás: Kisalföld.hu

Dr. Kecskés Gábor 1983-ban született Komáromban, jelenleg Győrben él. Nemrég a Kisalföld beszélgetett vele fő kutatási területéről, a mesterséges intelligenciáról (MI). A podcastben a MI helyzetéről, megítéléséről beszél a docens, de a természetvédelem és a fiatalok helyzete is szóba kerül.

A győri Széchenyi István Egyetem Deák Ferenc Állam- és Jogtudományi Karának egyetemi docense, aki egyben a tudományos és nemzetközi ügyekért felelős dékánhelyettes is, eloszlatja azokat a hiedelmeket, miszerint félni kellene az emberiségnek az újtól, az innovatívtól. A komáromi Dr. Kecskés Gábor 2012-ben szerzett doktori fokozatot summa cum laude minősítéssel. Disszertációjának témája a "Környezeti károkért való felelősség a nemzetközi jogban" volt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!